20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο ρόλος του νέου Spartan browser αλλά και του Internet Explorer στα Windows 10

    Σήμερα, στο πλαίσιο ενός developer workshop για τον Project Spartan, η Microsoft επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το ρόλο του νέου “Spartan” browser στα Windows 10, αλλά και το τι ακριβώς θα συμβεί με τον Internet Explorer.

    project spartan

    Όπως σημείωσε ο Kyle Pflug, program manager του νέου browser, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε τελικά να χρησιμοποιήσει τη νέα rendering engine -για την οποία αρχικά είχαμε ακούσει ότι θα αξιοποιούσε τόσο ο Spartan όσο και η νέα έκδοση του Internet Explorer- μόνο στον Spartan ο οποίος μάλιστα θα είναι και ο default browser των Windows 10.

    Ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να γίνει πιο ξεκάθαρος ο ρόλος κάθε browser στο νέο λειτουργικό, καθώς η Microsoft λάμβανε feedback ότι το κοινό είχε μπερδευτεί από τις έως τώρα ανακοινώσεις της.

    “Ο Spartan είναι το μέλλον” ανέφερε ο Pflug και συνέχισε λέγοντας ότι “ο Interner Explorer θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητος σε σχέση με την έκδοση των Windows 8.1”.

    Η Microsoft θεωρεί ότι ο νέος της browser θα σηματοδοτήσει την επόμενη γενιά του Web, ενώ ο Internet Explorer θα παραμείνει μόνο για χρήση από συγκεκριμένα κομμάτια του κοινού, π.χ. developers που δουλεύουν με legacy technologies και βέβαια σε ένα μεγάλο κομμάτι enterprise customers που προς το παρόν χρησιμοποιούν εφαρμογές που συνδέονται μ’ αυτόν.

    Microsoft-engines-diagram

    Φυσικά, όπως σας έχουμε γράψει, ο Internet Explorer δεν έχει πεθάνει ακόμη, είναι σαφές ωστόσο ότι η Microsoft με προσεκτικά βήματα ετοιμάζει την “αποστράτευσή” του, με στόχο ο νέος της “Spartan” browser να αποτελέσει μία λύση που θα κάνει τη διαφορά και θα υιοθετηθεί και από όσους είχαν εγκαταλείψει το δικό της “παιδί” για ανταγωνιστικές προτάσεις όπως ο Chrome, o Firefox κ.ά.

    Για το αν θα τα καταφέρει θα έχουμε πολύ σύντομα ενδείξεις, όταν ο Spartan φτάσει στους υπολογιστές μας και τον δοκιμάσουμε…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles