15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Windows 11: Δείτε εάν το PC σας μπορεί να τρέξει το νέο λειτουργικό!

    Αναμφίβολα, όλοι οι προβολείς έπεσαν πάνω την επίσημη αποκάλυψη των Windows 11, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου, με τη Microsoft αν μη τι άλλο κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον ακόμη και των πιο… δύσπιστων. Πέραν των φρέσκων features του νέου OS, το ερώτημα που έκαιγε περισσότερο τους Windows users ήταν κατά πόσο το νέο λειτουργικό θα βάδιζε στα βήματα των Windows 10 και θα αποτελούσε ένα free upgrade. Τα νέα τελικά ήταν ευχάριστα και όπως ο προκάτοχος του, έτσι και τα Windows 11 θα είναι free για τους χρήστες των 10αριών. Αφού λοιπόν μιας λύθηκε η παραπάνω απορία, το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντηθεί είναι ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τους users που θα επιχειρήσουν να τρέξουν το νέο OS.

    Η Microsoft λοιπόν δεν άργησε και έδωσε στη δημοσιότητα τα minimum specs που απαιτούνται έτσι ώστε ένα PC να μπορέσει να σηκώσει τα Windows 11. Με βάση λοιπόν τα όσα ανακοινώθηκαν ένα PC με 4GB RAM, 64-bit CPU και 64GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο θα μπορεί να τρέξει το νέο λειτουργικό. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα «παλαιότερα» 32-bit μηχανήματα δεν θα μπορούν να τρέξουν τα Windows 11. Συγκεκριμένα, οι ελάχιστες απαιτήσεις όπως της έδωσε στη δημοσιότητα η Microsoft είναι οι εξής:

    • Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με 2 ή και περισσότερους πυρήνες, ο οποίος να στηρίζεται σε 64-bit CPU ή SOC
    • Memory: 4 GB RAM
    • Storage: 64 GB αποθηκευτικού χώρου
    • System firmware: UEFI, Secure Boot capable
    • TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0
    • GPU: DirectX 12 compatible graphics / WDDM 2.x
    • Display: Above 9″ με ανάλυση HD στα 720p


    Παράλληλα, η Microsoft κυκλοφόρησε και ένα χρήσιμο online tool που σας επιτρέπει να τσεκάρετε εάν το PC σας πληροί τις προυποθέσεις που απαιτούνται για να δεχθεί τα Windows 11. Πολύ εύκολα μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το PC Health Check app κάνοντας click εδώ. Μόλις ολοκληρωθεί η σύντομη εγκατάσταση και εφόσον συμφωνήσετε στους όρους χρήσης, δεν έχετε παρά να τικάρετε το box που λέει Open PC Health Check και στην επόμενη οθόνη, στο ειδικό πεδίο να πατήσετε στο Check Now (εκεί που αναφέρει Introducing Windows 11). Εάν ανήκετε στους «άτυχους» θα σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα.

    Πάντως επειδή υπήρξαν πολλά περιστατικά όπου οι users όντως διέθεταν συστήματα με τα system requirements, δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμη ορισμένα λάθη στην εν λόγω εφαρμογή, τα οποία θα διορθωθούν σε κάποια μελλοντική της έκδοση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη των Windows 10 θα τελειώσει μέσα στο 2025, οπότε ακόμη και  εάν το PC σας δεν μπορεί να τρέξει το νέο λειτουργικό, τότε θα είστε καλυμμένοι για την επόμενη 4ετία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles