17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft διορθώνει κενό ασφαλείας στα Windows που «επιβίωσε»… 19 χρόνια!

    Μία σοφή παροιμία αναφέρει ότι «κάλλιο αργά παρά ποτέ» και αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της Microsoft, η οποία ύστερα από 19 ολόκληρα χρόνια κατάφερε να διορθώσει ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, το οποίο υπήρχε σε όλες τις εκδόσεις των Windows από το 1995 μέχρι σήμερα (Windows 95 έως Windows 8)!

    Windows_Security_Flaw

    Το πρόβλημα εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο από ερευνητές της IBM, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους υπευθύνους της Microsoft για να εντοπίσουν το πρόβλημα και να κυκλοφορήσουν ένα διορθωτικό patch. Οι ερευνητές ονόμασαν το συγκεκριμένο πρόβλημα WinShock και σύμφωνα με τους ειδικούς από τον χώρο του antivirus software, το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας εμφανίζεται στον Internet Explorer και δίνει τη δυνατότητα σε ένα hacker να τρέξει μολυσμένο κώδικα σε έναν οποιοδήποτε υπολογιστή, αναλαμβάνοντας πλήρως τον έλεγχο του, μέσω remote connection. Η ύπαρξη ενός κενού ασφαλείας που έμεινε κρυφό επί 19 χρόνια, αποδεικνύει τα τρωτά σημεία που μπορεί να έχει ένα λειτουργικό σύστημα, με τους developers πολλές φορές να μην είναι σε θέση να εντοπίσουν το πρόβλημα ακόμη και εάν αυτό ουσιαστικά βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω… από τη μύτη τους! Από τη στιγμή που το WinShock επηρεάζει τον Internet Explorer, η Microsoft ανέφερε ότι τα συστήματα με το μεγαλύτερο κίνδυνο ήταν αυτά που τρέχουν τον γνωστό browser πιο συχνά (όπως είναι workstations και terminals).

    Η Microsoft μπορεί να διόρθωσε το ζήτημα που προέκυψε (μέσω update που τρέχει ήδη), όμως όπως και να το κάνουμε αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η εικόνα της Microsoft και της αξιοπιστίας των Windows τραυματίστηκε για μία ακόμη φορά ανεπανόρθωτα. Άλλωστε, 19 χρόνια στον κόσμο των νέων τεχνολογιών είναι πραγματικά αιώνες!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles