17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα Windows 7 μπαίνουν σε φάση extended support

    Σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, στις 13/1 τελείωσε η φάση της full υποστήριξης των Windows 7, κάτι που σημαίνει ότι το γνωστό OS μπαίνει στη φάση της extended υποστήριξης για τα επόμενα πέντε χρόνια (μέχρι τον Ιανουάριο του 2020). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι εκδόσεις του πετυχημένου λειτουργικού θα λαμβάνουν κανονικά security updates και bug fixes, με την Microsoft όμως να μην πραγματοποιεί καμία απολύτως άλλη προγραμματιστική παρέμβαση στη μορφή και στη φύση του γνωστού λειτουργικού.

    windows-7-logo

    Τα Windows 7 ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο της τεχνολογία τον Οκτώβριο του 2009 και σήμερα θεωρούνται από τα πιο πετυχημένα λειτουργικά που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Microsoft (ειδικότερα μετά τα Vista που πλησίασαν τα όρια του “φιάσκο” για την Microsoft). Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα Windows 7 κατέχουν ένα ιδιαιτέρως σημαντικό μερίδιο στην αγορά, καθώς σύμφωνα με μία τελευταία μέτρηση του StatCounter, είναι το πρώτο πιο ευρέως διαδεδομένο λειτουργικό που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο Internet με ένα ποσοστό της τάξεως του 50.34%, με τα Windows 8.1 να ακολουθούν στη δεύτερη θέση με ένα ποσοστό περίπου στο 11%. Ως γνωστόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή η Microsoft έχει βάλει τα δυνατά τη για να ολοκληρώσει τα Windows 10 εντός του 2015 , ενώ παράλληλα οι προγραμματιστικές ομάδες της Microsoft εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη του Spartan, του Internet browser νέας γενιάς που θα έρθει για να αντικαταστήσει (τον όχι και τόσο αγαπητό σε πολλούς users) Internet Explorer.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles