19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Windows 8.1 Update. Διατέθηκε χθες και ιδού οι αλλαγές που φέρνει στον υπολογιστή μας (εικόνες)

    Χθες, 8 Απριλίου, η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο Windows 8.1 Update, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα στο πλαίσιο του Build Conference και για το οποίο σας γράψαμε αναλυτικά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου εδώ.

    Εάν δεν έχετε κατεβάσει ακόμη το update, μπορείτε να το κάνετε από τις ενημερώσεις του υπολογιστή σας (αν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή να γίνονται τα updates αυτόματα, θα έχει κατέβει ήδη  στη συσκευή σας) ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε και από τη σχετική σελίδα της Microsoft.

    windows-8-1-update

    Εμείς πραγματοποιήσαμε το download και εγκαταστήσαμε την ενημέρωση στον desktop υπολογιστή μας, παρατηρώντας τις αλλαγές που φέρνει το Windows 8.1 Update, το οποίο δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη χρήση των Windows με πληκτρολόγιο και ποντίκι από συμβατικούς υπολογιστές. Ας δούμε κάποιες από τις πιο σημαντικές και τον τρόπο που η Microsoft με το νέο update “επιστρέφει” σε πιο κλασικούς δρόμους Windows.

    windows-8-1-update-capture-00

    Windows 8.1 Update. Απευθείας έναρξη σε περιβάλλον desktop

    Εγκαθιστώντας το Windows 8.1 update, πλέον μπορείτε, μετά το login σας, να βρίσκεστε απευθείας σε περιβάλλον desktop και όχι στο “Metro” της Start Screen, στην περίπτωση που το λειτουργικό αναγνωρίσει ότι δε χρησιμοποιείτε συσκευή με οθόνη αφής. Φυσικά, η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις, αν και, όπως καταλαβαίνετε, μόνο το… Start Menu (το οποίο… έρχεται και αυτό) έμεινε για την επιστροφή σε πιο “κλασικές” καταστάσεις Windows. 

    Windows 8.1 Update. Αλλαγές στην Start Screen

    Σημαντικές είναι οι αλλαγές στην Οθόνη Έναρξης (Start Screen) της συσκευής σας. Αρχικά, μπορείτε να πραγματοποιείτε Αναζητήσεις μέσα από αυτή, εύκολα και γρήγορα, χάρη στη σχετική επιλογή πάνω δεξιά στην οθόνη. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο απευθείας σε αυτήν την οθόνη, ένα button τερματισμού της συσκευής σας (που σας δίνει τις επιλογές Sleep, Shut Down και Restart)  χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε στο Charms Bar σας γι’ αυτές τις επιλογές.

    windows-8-1-update-capture-02windows-8-1-update-capture-03

    Σημαντική προσθήκη αποτελεί και η εμφάνιση της επιλογής δεξί κλικ στα live tiles της οθόνης έναρξης, η οποία εμφανίζει ένα νέο μενού που σας επιτρέπει να «ξεκαρφιτσώσετε» (unpin) μία εφαρμογή από την οθόνη έναρξης ή τη γραμμή εργασιών (πλέον τα apps μπορούν να γίνονται pin και στο taskbar), να κάνετε uninstall μία εφαρμογή ή resize σε ένα live tile, με πιο εύκολο τρόπο από ποτέ.

    windows-8-1-update-capture-04

    Τέλος, μπορείτε να δώσετε ονόματα σε ομάδες από live tiles, όπως βλέπετε και στο ακόλουθο capture, ενώ επιπλέον μπορείτε να ενημερώνεστε από το Start Screen και για την εγκατάσταση νέων εφαρμογών.

    windows-8-1-name-groups

    windows-8-1-update-capture-06

    Windows 8.1 Update. Αλλαγές στις Windows Store Apps

    Με τη νέα ενημέρωση μπορείτε να “νιώσετε” ακόμη περισσότερο κοντά στο desktop περιβάλλον των Windows ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε Windows Store Apps. Έτσι, μπορείτε να κάνετε minimize ή να κλείνετε μία Windows Store εφαρμογή, κάνοντας κλικ στο δεξί μέρος μίας μπάρας που βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου της.  Από την αριστερή πλευρά της μπάρας, μπορείτε επιπλέον να κάνετε και split μία εφαρμογή στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της οθόνης σας. Κι όλα αυτά ενώ το taskbar (η γραμμή εργασιών σας δηλαδή) μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται στην οθόνη σας, ακόμη κι όταν χρησιμοποιείτε μία Windows Store εφαρμογή. Έχετε τη δυνατότητα εμφάνισης του taskbar είτε τοποθετώντας το ποντίκι σας στο κάτω μέρος της οθόνης σας, είτε με τη συντόμευση Win+T. Φυσικά, όπως ξαναγράψαμε, στο taskbar μπορεί πλέον να κάνετε pin και Windows Store Apps για μεγαλύτερη ευκολία στην πλοήγηση.

    windows-8-1-update-capture-05

    windows-8-1-update-capture-07

    Υπάρχουν αρκετές ακόμη αλλαγές που έρχονται στη συσκευή σας μέσω του Windows 8.1 Update, οι οποίες αφορούν είτε μικρά χαρακτηριστικά, είτε βελτιώσεις που δε φαίνονται στο “μάτι”, αλλά επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής σας. Μαζί, φυσικά, έρχεται και μία ενημερωμένη έκδοση του Internet Explorer 11 για την οποία σας έχουμε γράψει ήδη.

    Αλήθεια, πώς σας φαίνονται οι αλλαγές της Microsoft στο Windows 8.1 Update. Σας αρέσει η κατεύθυνση των αλλαγών σε πιο “παραδοσιακά” μονοπάτια Windows (αλλά και η φημολογούμενη επιστροφή του Start Menu σε επόμενη ενημέρωση) ή σας ικανοποιούσε και η έως τώρα “μοντέρνα” προσέγγιση της εταιρείας στα Windows 8 και 8.1;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles