21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Windows 8. H Κίνα απαγορεύει το OS της Microsoft στα κυβερνητικά PC!

    Η κυβέρνηση της Κίνας θεωρεί ότι τα Windows 8, αποτελούν μία σοβαρή απειλή για την εσωτερική της ασφάλεια, για αυτό και διέταξε τους αξιωματούχους και όλους τους υπευθύνους των κυβερνητικών οργανισμών να απαγορεύσουν άμεσα την εγκατάσταση και χρήση του λειτουργικού Windows 8 σε όλα τα desktop PC’s, laptops και tablets, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από υπαλλήλους της κινεζικής κυβέρνησης.

    Windows8_China1

    Η κυβέρνηση της Κίνας ενδεχομένως να φοβάται στην ιδέα ότι κάποια εχθρική δύναμη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό της Microsoft προς όφελος της, αποκτώντας πρόσβαση σε απόρρητα κινεζικά έγγραφα και κωδικούς. Όπως διεμήνυσαν οι κινέζοι αξιωματούχοι, η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν αφορά τους κινέζους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στο να αγοράζουν και να εγκαθιστούν κανονικά το πιο πρόσφατο λειτουργικό της Microsoft. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση φαντάζει παράλογη, από τη στιγμή που περίπου το 70% των κινεζικών PC βασίζονται στο απαρχαιωμένο λειτουργικό Windows XP και το οποίο ως γνωστόν δεν φημίζεται και τόσο πολύ για την ασφάλεια του. Ωστόσο, το γεγονός ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζει το δικό της OS, το οποίο θα βασίζεται στο Linux, μπορεί τελικά να μας δώσει την εξήγηση για τους λόγους που η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε να προχωρήσει στην αιφνιδιαστική απαγόρευση των Windows 8.

    Windows8_China2

    Μάλιστα, στα μακρινά σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης είναι το λειτουργικό σύστημα που θα δημιουργήσει να μην χρησιμοποιηθεί μόνο από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και από τους κινέζους καταναλωτές, σε μία προσπάθεια το αγοραστικό κοινό να ξεχάσει οποιοδήποτε λειτουργικό έχει σχέση με τη Microsoft.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles