21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Windows 9 (ή αλλιώς Τhreshold). Τι λένε οι νέες διαρροές για τις τρεις διαφορετικές versions τους!

    Τα Windows 9, τα οποία έως τώρα γνωρίζουμε με την κωδική ονομασία “Threshold”, θα κυκλοφορήσουν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τον επόμενο Απρίλιο, ωστόσο νέες διαρροές γι’ αυτά αποκαλύπτουν το διαφορετικό χαρακτήρα τους, ανάλογα με το αν θα ενσωματώνονται σε “παραδοσιακά” desktops και laptops, σε προτάσεις με οθόνη αφής ή σε συσκευές (tablets ή phones) με οθόνη κάτω των 10 ιντσών.

    windows

    Η Microsoft φαίνεται πως “ακούει” το κοινό και τους προβληματισμούς του, ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο καθένας, όπως και τα παράπονα για ασύνδετα μεταξύ τους interfaces και ένα Modern UI που δεν ταιριάζει καθόλου στους κατόχους συσκευών χωρίς οθόνη αφής.

    • Αν, λοιπόν, διαθέτετε ένα “κλασικό” desktop PC ή laptop, το οποίο χρησιμοποιείτε με πληκτρολόγιο και ποντίκι, το σύστημα θα έχει ως προεπιλογή το επίσης “κλασικό” desktop περιβάλλον των Windows, στο οποίο θα επανέλθει και ένα Mini-Start Menu (ενώ οι Metro-Style/Windows Store apps θα μπορούν να τρέχουν σε δικά τους παράθυρα).
    • Αν, ωστόσο, πρόκειται για μία touch πρόταση χωρίς keyboard/mouse, αυτή θα διαθέτει ως προεπιλεγμένο το Modern UI. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά, μάλιστα, οι two-in-one devices, όπως το Lenovo Yoga ή το Surface Pro, θα υποστηρίζουν το switching μεταξύ του Metro-Style και του κλασικού desktop mode, ανάλογα με το αν τα keyboards τους είναι συνδεδεμένα ή όχι.
    • Αν πάλι διαθέτετε ένα smartphone ή tablet με ARM ή Intel Atom hardware και οθόνη κάτω των 10 ιντσών, η version των Threshold δε θα ενσωματώνει καθόλου το “παραδοσιακό” desktop environment.

    Επιπλέον, η Microsoft, την ίδια περίοδο με τα Windows 9  αναμένεται ότι θα παρουσιάσει και το Office Touch, το οποίο θα απευθύνεται σε συσκευές που θα ενσωματώνουν το Modern UI.

    Τέλος, όπως διαβάζουμε, πριν την κυκλοφορία των “Threshold”, τα Windows 8.1 θα λάβουν μία ακόμη ενημέρωση το φθινόπωρο, οπότε και θα διατεθεί το Update 2 γι’ αυτά, χωρίς όμως ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles