16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το λογότυπο των Windows είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

    Παρουσιάζοντας η Microsoft το λειτουργικό Windows 8 ανακοίνωνε πως οι τεχνικοί της «ξαναφαντάστηκαν» τα Windows και δεν ήταν υπερβολικοί στις δηλώσεις τους. Στα Windows 8, αλλά και τα Windows Phone 8, πολλοί ισχυρίζονται πως η Microsoft αναπληρώνει για μία χαμένη δεκαετία, από το λανσάρισμα των Windows XP. Κι αυτό γιατί η νέα έκδοση του λειτουργικού, είναι πραγματικά καινοτομική σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις από το 2001 και μετά.

    Η Microsoft, λοιπόν, με το λειτουργικό της, κοιτάζει στο μέλλον. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο αυτού του νέου λειτουργικού που κοιτάζει προς τα πίσω, στο μακρινό παρελθόν και αυτό είναι το λογότυπο. Δείτε μία ενδιαφέρουσα σειρά με τα λογότυπα των Windows μέσα στα χρόνια.

    Με το λογότυπο που θα χρησιμοποιηθεί, τόσο στα Windows 8, όσο και στα Windows Phone 8, η Microsoft δείχνει πως όσον αφορά το design, επιστρέφει στις ρίζες της και στο πρώτο λογότυπο του 1985.

    Με το βλέμμα στο παρελθόν δηλαδή; Έτσι φαίνεται. Με την ίδια λογική, όμως, που θέλει τα λογότυπα να γίνονται όλο και λιγότερο φλύαρα, όλο και λιγότερο χρωματιστά. Less is more λέει ο ποιητής και η Microsoft κατάλαβε, 27 χρόνια μετά, πως ισχύει.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles