19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Windows Phone 7.8 vs Windows Phone 8

    Πολύς λόγος έχει γίνει για το γεγονός ότι όλα τα Windows Phone που κυκλοφορούν μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Lumia της Nokia, δεν θα πάρουν αναβάθμιση στη νέα έκδοση του λειτουργικού Windows Phone 8, αλλά παίρνουν την 7.8. Η είδηση αυτή έκανε πολλούς να πιστεύουν πως δεν αξίζει αυτή τη στιγμή να επενδύσουν σε ένα Windows Phone και να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο που θα λανσαριστούν οι νέες συσκευές, με περισσότερους πυρήνες και το νέο λειτουργικό. Τι κάνουμε λοιπόν; Αγοράζουμε το Windows Phone που μας αρέσει και κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά; Ή περιμένουμε τα νέα μοντέλα γιατί αισθανόμαστε ότι οι υπάρχουσες συσκευές θα είναι «αναχρονιστικές»;

    Ένα διάγραμμα σύγκρισης που διέρρευσε από το Ρωσικό site WP7Forum, δείχνει τις διαφορές των δύο λειτουργικών και ίσως αυτές, σας βοηθήσουν στην απόφασή σας. Ας τα δούμε αναλυτικά:

    Λειτουργία Windows Phone 7.8 Windows Phone 8.0
    Browser IE9 IE10
    Skype Ξεχωριστή Εφαρμογή Ενσωματωμένο
    Φωνητικές Εντολές Ναι Ναι, πρόσθετες λειτουργίες
    DataSmart Ξεχωριστή Εφαρμογή Ναι
    Bing Audio Ναι Ναι, βελτιωμένη αναγνώριση TV
    RCS-e Ξεχωριστή Εφαρμογή Ενσωματωμένο
    Cloud Office OneNote, 365 Συγχρονισμός όλου του περιεχομένου
    Ανανεωμένη Start screen Ναι Ναι
    ΟΤΑ Όχι, μόνο ειδοποιήσεις Ναι
    Οπτικό Voicemail Μόνο για μερικές χώρες Ναι

     

    Η ανανεωμένη αρχική οθόνη, με τα παραμετροποιήσιμα Live Tiles θα είναι διαθέσιμη και στις δύο εκδόσεις. Το ίδιο και η δυνατότητα φωνητικών εντολών, αλλά και το Bing Audio, με τη διαφορά ότι θα είναι ελαφρώς βελτιωμένες οι λειτουργίες τους στην έκδοση Windows Phone 8.

    Οι «μεγάλες» διαφορές που μπορεί κάποιος να εντοπίσει στα δύο λειτουργικά, είναι αρχικά στις εκδόσεις του browser που χρησιμοποιούν, όπως βλέπετε στο παραπάνω διάγραμμα, στο Skype, που στα WP 8 θα είναι ενσωματωμένο, όπως και το RCS-e, ενώ ίσως μία από τις πιο σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, είναι ότι οι διάφορες αναβαθμίσεις στις Windows Phone 8 συσκευές, θα γίνονται over the air, χωρίς, δηλαδή, τη χρήση καλωδίου.

    Θα πείτε, το δίλημμα παραμένει. Να αγοράσω Windows Phone τώρα ή όχι; Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι πως, αν θέλετε να πάρετε άμεσα τηλέφωνο, όποιο Windows Phone κι αν επιλέξετε, δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου. Αν είστε tech savvy όμως, μπορείτε να περιμένετε…

    Πηγή: Ubergizmo

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles