24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το 90% των Windows Phone 8 της αγοράς είναι Nokia

    Δεν είναι έκπληξη να διαβάζει κανείς ότι το μερίδιο της Nokia στην αγορά των Windows Phone 8 ανεβαίνει, τόσο που, από 75% στην αρχή της χρονιάς, έχει φτάσει πλέον το 90%. Αυτό σημαίνει πως μόνο μία στις 10 συσκευές που βρίσκονται εκεί έξω και διαθέτουν τη νεότερη έκδοση του mobile OS της Microsoft δεν είναι Lumia….

    Windows Phone 8 market 00

    Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε δεδομένα που επεξεργάστηκε η AdDuplex και εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο στους πίνακες που συνοδεύουν το θέμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας προέρχονται από data που συλλέχθηκαν από 2.087 Windows Phone Apps και δημοσιεύονται το μήνα που διανύουμε.

    Windows Phone 8 market 01

    Όπως βλέπουμε, η πιο δημοφιλής συσκευή στα Windows Phone 8 είναι το Nokia Lumia 520, το οποίο έχει “κλέψει” το θρόνο της κορυφής από το Nokia Lumia 920. Το 520 κατέχει το 35,3 % του ποσοστού όλων των Windows Phone 8 συσκευών, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο, ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως η Nokia ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες και το διάδοχο της συσκευής, το Lumia 525.

    Windows Phone 8 market 02

    Τέλος, τα στατιστικά της AdDuplex αναφέρονται στα ποσοστά χρήσης Windows Phone 7 και Windows Phone 8, στα οποία βλέπουμε ότι τα Windows Phone 7 βρίσκονται στο 1/4 περίπου των συσκευών με το mobile OS της Microsoft, ποσοστό όχι κακό αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

    Windows Phone 8 market 03

    Σε κάθε περίπτωση, η αμερικανική εταιρεία, σε συνεργασία με τη Nokia, έχουν να κάνουν πολύ δουλειά ακόμη στα Windows Phone και οι επόμενες αναβαθμίσεις, σε συνδυασμό με νέα προϊόντα που ετοιμάζουν οι Φινλανδοί, είναι η καλύτερη ευκαιρία. Για να δούμε πόσο πιο ανταγωνιστικά μπορούν να τα κάνουν και -το κυριότερο- πόσο άμεσα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles