BREAKING

Windows Phone 8X by HTC vs Nokia Lumia 920: Η μεγάλη μάχη των WP8 ξεκινά!

Δεν ξέρουμε αν στη Nokia πίστευαν ότι θα μείνουν χωρίς ανταγωνισμό στο "παιχνίδι" των Windows Phone 8, πάντως, ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε "δυνατές" προτάσεις στην αγορά, που θα προκαλέσουν στους καταναλωτές "πονοκέφαλο επιλογής". Μία από αυτές είναι το Windows Phone 8X της HTC που ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα στο event της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και το οποίο "κοιτάει στα μάτια" το Nokia Lumia 920 που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Windows Phone 8x by HTC

Ας βάλουμε, όμως, τις δύο συσκευές απέναντι, ώστε να τις δούμε συγκριτικά. Για αρχή, θα λέγαμε ότι ανήκουν και οι δύο πάνω-κάτω στην ίδια κατηγορία, ενώ οι ομοιότητες στην εμφάνιση είναι εμφανείς και οφείλονται, εν πολλοίς, και στην ενσωμάτωση του ίδιου λειτουργικού. Για το software, βέβαια, προς το παρόν, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη, καθώς δεν είναι διαθέσιμη από τη Microsoft η τελική έκδοση του λειτουργικού, σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορούμε να αναφερθούμε στο hardware των δύο προτάσεων.

Nokia Lumia 920

Δύο συσκευές, πολλά χαρούμενα χρώματα

Χρώματα... πολλά χρώματα... Αν είστε από αυτούς που προβληματίζονταν από τις μονότονες μαύρες, γκρι, μπλε σκούρες (ή έστω λευκές) εμφανίσεις των περισσότερων smartphones της αγοράς, με τις νέες WP8 προτάσεις της HTC και της Nokia σίγουρα θα βρείτε τη "χαρά" σας. Οι εταιρείες επιλέγουν χρώμα, στις περισσότερες επιλογές που θα τα βρείτε διαθέσιμα μάλιστα, αυτό είναι πιο... "χαρούμενο" απ' ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Όσο για το design τους, είναι αντικειμενικά όμορφο, με μικροδιαφοροποιήσεις που μπορούν να έχουν τη σημασία τους και να οδηγήσουν κάποιο χρήστη να "επιλέξει" ένα από τα δύο. Κατά την προσωπική μας γνώμη, πάντως, ίσως το HTC είναι ομορφότερο...

Οθόνη και... βάρος

Το Windows Phone 8X της HTC διαθέτει ελαφρώς μικρότερη οθόνη (4,3 ιντσών έναντι 4,5 ιντσών του Nokia Lumia 920), κάτι που, ενδεχομένως, κάνει πιο εύκολη τη χρήση της συσκευής με το ένα χέρι. Όσο για την ανάλυσή της, οι διαφορές είναι μικρές (1280x768p για το 920 έναντι ανάλυσης 720p για το 8X). Η Nokia γνωρίζουμε καλά πως υπόσχεται μία εντυπωσιακή οθόνη τεχνολογίας Pure Motion HD+, φαίνεται όμως ότι και τα χαρακτηριστικά της οθόνης της συσκευής της HTC δεν είναι αμελητέα. Όλα θα κριθούν (προφανώς) όταν δούμε τις συσκευές από κοντά, κάτι σίγουρο όμως είναι ότι το 8X είναι σημαντικά πιο ελαφρύ από το Lumia 920, έχοντας βάρος μόλις 130 γραμμάρια έναντι 185 της πρότασης της Nokia.

Η κάμερα της HTC κόντρα στο "Pureview"

Η τεχνολογία "Pureview" έχει αποδείξει την αξία της στο 808, όσο για το Lumia 920 είναι άκρως υποσχόμενη, αν και η αλήθεια είναι ότι το "fake" διαφημιστικό της Nokia δε μας βοηθάει να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Η HTC υπόσχεται και αυτή μία ικανοποιητική κάμερα, παρόμοια μ' αυτή που έχετε γνωρίσει στη "ναυαρχίδα" της, το One X. Αξίζει, όμως, να κάνουμε αναφορά και στην εμπρόσθια κάμερα του 8X ανάλυσης 2.1Mpixels που μπορεί να "αιχμαλωτίσει" έως 1080p.

Τι συμβαίνει με τα λοιπά specs;

Υπάρχουν κάποιες διαφορές αλλά και ομοιότητες. Για παράδειγμα, η Nokia ενσωματώνει 32GB εσωτερική μνήμη στη συσκευή, ενώ η HTC 16GB. Σημειώνοντας ότι καμία από τις δύο προτάσεις δε διαθέτει επέκταση μνήμης micro SD, αυτή η διαφορά μπορεί να παίξει το ρόλο της.

Στο θέμα του επεξεργαστή και της μνήμης, πάλι, έχουμε ταύτιση, αλλά σίγουρα έχουν παίξει ρόλο οι "προδιαγραφές" που έχει θέσει η ίδια η Microsoft για τα Windows Phone 8.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, σίγουρα ένα μεγάλο "plus" για τη Nokia αποτελεί η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, ενώ η εταιρεία διαφημίζει τόσο το κομμάτι των "maps" όσο και του "music" της. Από την άλλη, η HTC παίζει δυνατά με "beats audio" στο κομμάτι του ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο προτάσεις έχουν το ενδιαφέρον τους, ενώ μία ματιά στο συγκριτικό πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών μπορούν να ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: The Verge

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment