24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Windows Phone και Windows stores θα προσφέρουν μαζί 500.000 apps!

    Όσο περνάει ο καιρός η Microsoft κλείνει την ψαλίδα αναφορικά με τον αριθμό των εφαρμογών που παρέχονται μέσω των Windows Phone και Windows stores. Αν και τo Play Store της Google και το App Store της Apple αυτή τη στιγμή διαθέτουν περισσότερες εφαρμογές από το αντίστοιχο store της Microsoft, η εταιρεία που εδρεύει στο Redmond δεν το βάζει κάτω, έχοντας μάλιστα σημειώσει σημαντική πρόοδο σε σύγκριση με το παρελθόν.  windowsphone_app_store_1

    Μιλώντας με αριθμούς, αυτή τη στιγμή από το Windows Phone Store προσφέρονται περισσότερες από 340.000 εφαρμογές, ενώ το Windows Store έχει περίπου 187.000 apps. Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία των Windows 10, στα άμεσα σχέδια της Microsoft είναι να προχωρήσει στη συνένωση των δύο stores, εκτοξεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αριθμό των διαθέσιμων applications, που αναμένεται να φτάσεις στις 500.000 και πλέον εφαρμογές. Οι υπεύθυνοι του κολοσσού του computing θεωρούν ότι σε μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία των Windows 10, το ενοποιημένο store τους θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα αντίστοιχα stores της Apple και της Google. Σε αυτό άλλωστε θα συμβάλλει και το γεγονός ότι οι εφαρμογές θα υιοθετήσουν το πρότυπο universal Windows App, που με απλά λόγια σημαίνει ότι οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν  μία εφαρμογή, η οποία θα προσαρμόζεται προγραμματιστικά σε PC, tablets και smartphones.

    windows-phone-app-store

    Οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές της Microsoft, έχουν σταματήσει εδώ και καιρό την καταμέτρηση, καθώς τα stores τους έχουν ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο εφαρμογές, όμως το Windows Phone store βρίσκεται σε ανοδική πορεία, προσφέροντας μία καλή εναλλακτική λύση στο καταναλωτικό κοινό, καθώς δύναται πλέον να καλύψει (και με το παραπάνω) τις βασικές ανάγκες των users.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles