BREAKING

4

Έχεις low-end Windows Phone; Ξέχνα Skype, Pro Evolution και Angry Birds!

Οι αναμνήσεις φαντάσματα... από τις εποχές που κοιτούσαμε τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός προγράμματος ή παιχνιδιού για να δούμε αν τρέχει στον υπολογιστή μας. Ναι, τώρα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και για το κινητό σας, ως «ευγενική χορηγία» της Microsoft. Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν οικονομικές συσκευές με Windows Phone στην αγορά, μας είχε καθησυχάσει, λέγοντας ότι το 95% των εφαρμογών θα τρέχουν σε αυτές.

Το επίμαχο 5% όμως περιλαμβάνει πλέον κορυφαίες εφαρμογές όπως το Skype, το Pro Evolution Soccer 2012 και το Angry Birds! Η άρνηση τους να εγκατασταθούν στο κατά τα άλλα δημοφιλές και επιτυχημένο Nokia Lumia 610, είναι η ανεπαρκής μνήμη του κινητού, που ανέρχεται στα 256 MB μόνο. Λέτε να ξέρει κάτι παραπάνω η Apple που βγάζει μόνο μία συσκευή και έχει το κεφάλι της ήσυχο;

Πηγή : TheVerge

4 Comments

 • Δημήτρης Θωμαδάκης
  30 Μαΐου 2012 at 11:16

  OK, ας μιλήσουμε για απαράδεκτα πράγματα. Το Android εμφανίστηκε πριν από 4 χρόνια και δεν έχει τέτοια προβλήματα. Το iOS εμφανίστηκε πριν από 5 χρόνια και δεν έχει τέτοια προβλήματα. Η δε Microsoft έχει εμπειρία 16 ετών στα mobile λειτουργικά συστήματα, ξεκινώντας από τα Windows CE. Πόση περίοδο χάριτος χρειάζεται πια για να φτιάξει ένα άρτιο λογισμικό? Γιατί να στερηθώ, έστω και προσωρινά, κάποιες εφαρμογές, όταν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην ίδια κατηγορία που τρέχουν τα πάντα? Η mobile αγορά είναι μία πισίνα με καρχαρίες και η Microsoft επιμένει να κάνει βαρκάδα ανέμελα. Και συνεχίζουμε. Ας δεχτώ ότι το Pro Evolution Soccer είναι ένα απαιτητικό 3D game που δεν έχει πολλές ελπίδες να τρέξει σε χαμηλών προδιαγραφών hardware. Το Skype όμως είναι ένα απλό προγραμματάκι που ανήκει πλέον στη Microsoft, ενώ η Microsoft πορεύεται χεράκι-χεράκι με τη Nokia. Τι θα μπορούσε να είχε κάνει λοιπόν? Να δοκιμάσει το Skype στο Lumia 610 για να διαπιστώσει ότι δεν τρέχει? Να πει στην ομάδα προγραμματιστών του Skype να προσαρμόσουν τη συμβατότητα της εφαρμογής? Όλα τα παραπάνω…? Άλλωστε ποιες είναι οι πρώτες εφαρμογές που εγκαθιστά κάποιος στο smartphone του? Το Facebook, το Gmail και το Skype. Τέλος πάντων ας δώσει οδηγίες στους κατασκευαστές να βάζουν 512 MB στις Windows Phone συσκευές αντί για 256 MB αφού βλέπει ότι αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Γιατί αν συνεχίσουν να εμφανίζονται τέτοιες ασυμβατότητες, τότε κάτι μου λέει ότι το δικό μου κείμενο θα είναι το λιγότερο ειρωνικό που θα διαβάσεις στο Internet…

 • asikis
  30 Μαΐου 2012 at 08:19

  Να τα γραφει αυτά ένα σοβαρό site είναι λίγο απαραδεκτο(έχοντας και λίγο ειρωνικό ύφος). Καταρχήν το Angry birds είναι καθοδόν. Το Skype θα βγάλει σιγουρα βελτιωμενη έκδοση.
  Για να ρωτήσω όμως. Είναι καλύτερο να διατίθονται τα πάντα όλα, παίζουν δεν παίζουν ή να θελεις την καλύτερη εμπειρία για τον τελικό χρήστη έστω και αν αυτό σημαίνει ότι προσωρινά θα στερηθεί κάποιους τίτλους; Γιατί και σε όλα τα τα android της ιδιας τιμής, με εξαίρεση το neo-v, η εμπειρία που εχεις από Skype και angry birds δεν είναι και η καλυτερη.

 • Ζήσης
  30 Μαΐου 2012 at 02:50

  …έλεος… Ακόμη και τα Android των 130 Ευρώ τρέχουν Skype & Angry Birds… Απλά έλεος…

 • Nickolas
  28 Μαΐου 2012 at 17:52

  Στην αρχή που είπαν μόνο για το skype υπέθεσα οτι ίσως αργότερα με κανα update το διορθώσουν, αλλά τώρα τα πράγματα αλλάζουν, αν δεν τρέχει το angry birds που μέχρι και το πιο φτηνό και παλιό android κινητό μπορεί να τρέξει, άστα να πάνε. Καλά ειλικρινά δεν τα δοκιμάζουν τα κινητά πριν τα βγάλουν στην κυκλοφορία?!