16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα “αθάνατα” Windows XP αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους!

    Μπορεί επίσημα η Microsoft να αποσύρει την υποστήριξη για τα Windows XP στις 8 Απριλίου, διατηρώντας μόνο κάποιες ενημερώσεις που θα σχετίζονται με την ασφάλεια του χρήστη έως και τον Ιούλιο του 2015, ωστόσο φαίνεται ότι το “θρυλικό” λειτουργικό ζει και, μάλιστα, καταφέρνει ακόμη και να… αυξήσει το μερίδιό του.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με τελευταίο report από τη Net Market Share, το μερίδιο αγοράς των XP ανάμεσα στα λειτουργικά για υπολογιστές αυξήθηκε από 28.98% των Δεκέμβριο σε 29,3% τον Ιανουάριο!

    Σίγουρα η Microsoft δε θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένη, που ένα τόσο παλιό λειτουργικό της βρίσκεται στο 1/4 της αγοράς, τη στιγμή που τα Windows 8 (μαζί με τα 8.1) ξεπερνούν μόλις το 10%. Ωστόσο, υπάρχει και ένα θετικό νέο για την εταιρεία από το report, το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα Windows 8.1 ξεπέρασαν το μερίδιο των Vista.

    windows-mac-os-linux-market-share

    Στο παραπάνω διάγραμμα, βλέπετε τα αναλυτικά μερίδια αγοράς για τα λειτουργικά, με τα Windows 7 να βρίσκονται στην πρώτη θέση φυσικά με ποσοστό 47,49% και να ακολουθούν τα “αθάνατα” Windows XP. Για να δούμε πόσο ακόμη θα αντέξουν…

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles