21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως… Τα ασύρματα ποντίκια μπορούν να κινδυνεύσουν από hackers!

    Στη σημερινή εποχή, σχεδόν οι περισσότερες συσκευές βασίζονται στην ασύρματη τεχνολογία, για αυτό και δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο «ευάλωτοι» μπορεί να γίνουμε στις κακόβουλες επιθέσεις που προέρχονται από hackers! Πέραν των κλασικών στόχων (Smarthones και PC), το να κινδυνεύει για παράδειγμα ένα connected αυτοκίνητο από κάποια hacking επίθεση είναι κάτι που είναι αναμενόμενο… Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο όμως είναι να κινδυνεύει από hackers ένα… ασύρματο ποντίκι!

    Wireless Mouse 2

    Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Reuters, μία εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα του cyber security, ονοματι Bastille, πρόσφατα ανακάλυψε ότι μία σειρά από wireless ποντίκια (από εταιρείες όπως η HP, η Dell, η Amazon και η Lenovo) ενδέχεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ασφάλεια τους, καθώς δεν εκμεταλλεύονται την κρυπτογράφηση όπως αρκετές wireless συσκευές. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι hackers με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορούν με ευκολία να εισβάλλουν σε ένα PC, χρησιμοποιώντας το… mouse του χρήστη! Σύμφωνα με τους ερευνητές της Bastille, το mouse μπορεί να λειτουργήσει ως δούρειος ίππος δίνοντας τη δυνατότητα σε έναν hacker να αναλάβει ακόμη και τον πλήρη έλεγχο ενός PC. Αν και ο κίνδυνος είναι ορατός, το καλό νέο είναι ότι το εν λόγω hack αφορά μόνο τα Wi-Fi based ποντίκια και όχι εκείνα που συνδέονται μέσω Bluetooth. Σύμφωνα με την Bastille ένα update στο firmware των συγκεκριμένων ποντικιών θα λύσει σίγουρα το πρόβλημα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles