18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Με το Oculus VR θα ξεχάσετε τα παραδοσιακά test drives!

    H συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus VR δεν θα αφορά μόνο το gaming, όπως άλλωστε έχουν επανειλημμένως δηλώσει οι δημιουργοί της, αλλά θα μπορεί επίσης να βρει εφαρμογή και σε άλλες καθημερινές χρήσεις. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Oculus, μία από αυτές θα είναι ότι το headset εικονικής πραγματικότητας που αναπτύσσουν θα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο ακόμη και σε test drives!

    lexus_rcf_rift_front-angle

    Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Lexus, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Oculus Rift VR headset με στόχο να μεταφέρει στους υποψήφιους πελάτες του Lexus RC και RC F μία virtual εμπειρία οδήγησης. Ο εν λόγω ειδικά κατασκευασμένος εξομοιωτής VR μεταδίδει με απόλυτο ρεαλισμό την αίσθηση της οδήγησης ενός Lexus RC F, καθώς ο οδηγός που το δοκιμάζει μπορεί να αισθάνεται τη φυσική απόκριση του τιμονιού και των πεταλιών, όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα πραγματικό αμάξι. Παράλληλα, φορώντας το Oculus Rift headset ο οδηγός αποκτάει μία virtual εποπτεία του χώρου στις 360 μοίρες, τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στο εσωτερικό του αμαξιού.  Οι μηχανικοί της Lexus χρειάστηκαν 8 εβδομάδες για να κατασκευάσουν μία λειτουργική version του συγκεκριμένου εξομοιωτή και σίγουρα αποτελεί μία πολύ καλή ιδέα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που επιθυμούν να προμοτάρουν τα νέα τους μοντέλα στο μέλλον.

    2015-lexus-rc
    Δείτε το video που ακολουθεί για να πάρετε μία γεύση, που εντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως όταν οδηγείς ένα κτήνος όπως το νέο Lexus, ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή high-tech προσπάθεια προώθησης.  

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles