18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    World of Difference: Δήλωσε συμμετοχή για να εργαστείς στον ΜΚΟ της επιλογής σου, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει τον μισθό σου

    [Advertorial] Στο Ίδρυμα Vodafone πιστεύουν πως οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να κάνουν έμπρακτα τη διαφορά μέσα από το Πρόγραμμα “World of Difference”. Διάθεση για δουλειά, κοινωνική προσφορά και αλλαγή: αυτά είναι τα στοιχεία που απαιτούνται για να λάβεις μέρος σε μια εμπειρία που υπόσχεται να σε γεμίσει ικανοποίηση, αλλά και εφόδια για να ξεκινήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

    DSC_9213

    Για όγδοη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone “World of Difference” δίνει τη δυνατότητα σε νέους από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για ένα εξάμηνο στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, διάστημα κατά το οποίο το Ίδρυμα Vodafone θα καλύπτει τον μισθό και την ασφάλισή τους. Έπειτα από 7 επιτυχείς κύκλους που ανέδειξαν συνολικά 54 άτομα τα οποία εργάστηκαν σε 49 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, φέτος το World of Difference γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αυξάνοντας τις θέσεις συμμετοχής σε 15, από 10. Αυτό σημαίνει ότι 15 Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί σε όλη τη χώρα θα επωφεληθούν από την όρεξη, το πάθος και τις φρέσκιες ιδέες ισάριθμων νέων, χωρίς τη δική τους οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αφιερωθούν για 6 μήνες στο έργο τους, εκπληρώνοντας έτσι τον διττό σκοπό του προγράμματος.

    DSC_9275

    Γιατί όμως κάποιος να λάβει μέρος στο World of Difference; Ας αφήσουμε μερικούς από τους ίδιους τους «νικητές» του περσινού προγράμματος να μας εξηγήσουν:

    «Ο λόγος που δήλωσα συμμετοχή ήταν η επιθυμία μου να συνεργαστώ με ανθρώπους που γνώριζα ήδη και ήξερα πόσο σημαντικό είναι το έργο που κάνουν, με την όρεξη να προσφέρουν όσο μπορούν και ό,τι μπορούν σε όλους» εξηγεί η Αντιγόνη Πούλου που απασχολήθηκε στον οργανισμό «Επιστήμη Για Σένα – SciFY». «Μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον το γεγονός ότι πρόκειται για μια χρηματοδότηση σε κοινωφελείς οργανισμούς» συμπληρώνει η Μικαέλα Καλδή, της οποίας η επιλογή ήταν η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ». «Ως έμμισθος εργαζόμενος, η φωνή μου θα ακούγεται πολύ καλύτερα στον οργανισμό, και ως νέος μάλιστα, θα φέρνω νέες ιδέες και θα κάνω τη διαφορά» αναφέρει ο Κώστας Τσιακούλης που εργάστηκε για τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

    DSC_9347

    Κι έπειτα από το πέρας του εξαμήνου, πώς θα μπορούσαν να συνοψίσουν τα συναισθήματα και την εμπειρία που αποκόμισαν;  «Όλοι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είμαστε ενεργοί πολίτες, να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, και στον δικό μας χώρο και έξω από τον μικρόκοσμό μας, να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο» περιγράφει η Ειρήνη Κάππου, μετά την απασχόλησή της στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. «Το WoD για μένα είναι ο καθένας από εμάς. Είναι εγώ, είναι ο διπλανός μου, είμαστε όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή» δηλώνει με αισιοδοξία ο Ηλίας Καρλής που επέλεξε το GIVMED.

    «Ως Ίδρυμα Vodafone είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε 15 ξεχωριστούς ανθρώπους με στόχους, με πάθος, με έμπρακτο ενδιαφέρον να προσφέρουν στην κοινωνία των πολιτών και με το όνειρο να κάνουν τη διαφορά» σχολιάζει σχετικά με το πρόγραμμα η κ. Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

    DSC_9358

    Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής έχει ήδη ανοίξει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έρθεις σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλεις να εργαστείς και να συμφωνήσετε σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής σου. Έπειτα, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου ηλεκτρονικά στο www.vodafone.gr/worldofdifference μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου και να προετοιμαστείς για να αλλάξεις τον κόσμο!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles