17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    World View: Διαστημικός τουρισμός από το 2024-Δες πόσο θα σου στοιχίσει μια βόλτα στη στρατόσφαιρα

    Ποιο είναι το επόμενο βήμα για κάποιον που ήδη έχει επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη ή το μακρινό Θιβέτ; Μάλλον να πάει μια βόλτα στο διάστημα! Η δυνατότητα αυτή δεν ήταν εφικτή μέχρι πρότινος, όμως πλέον έρχεται σε “συμφέρουσα” τιμή για όσους νιώθουν αρκετά τολμηροί και επιθυμούν να εντρυφήσουν στο διαστημικό τουρισμό.

    Η εταιρεία World View Enterprises με έδρα την Τουσόν της Αριζόνα στις ΗΠΑ, προσφέρει ταξίδι αναψυχής στη στρατόσφαιρα σε μια κάψουλα που ανυψώνεται από ένα τεράστιο αερόστατο. Το ταξίδι θα διαρκεί 6 με 12 ώρες και το κόστος του θα ανέρχεται στις 50.000 δολάρια. Το αερόστατο της World View δεν θα φτάνει βέβαια ακριβώς στο διάστημα, αλλά σε ύψη που θα επιτρέψουν στους επιβάτες να δουν την καμπυλότητα της Γης και την αχανή έκταση του διαστήματος. Μπορεί το ποσό του διαστημικού ταξιδιού να μην είναι αμελητέο. Όμως είναι κατά πολύ χαμηλότερο σε σχέση με ό,τι έχουν ακούσει μέχρι σήμερα. Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2024. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λάβει πρώτα πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Ο Leonardo είναι το πρώτο ρομπότ ακροβάτης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles