25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Θέλεις να δεις κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο;

    Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι το malware που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο και επιτίθεται σε δίκτυα και υπολογιστές, θα μπορούσε να είναι τόσο… όμορφο. Αλλά και γενικότερα οι κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούνται. Κι όμως, τα μέλη του HoneyNet Project, έφτιαξαν ένα χάρτη της υφηλίου που αποτυπώνει τις επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό (ή κακόβουλους χρήστες), τη στιγμή που συμβαίνουν. Μπορείτε να τον δείτε εδώ.

    Το σύστημα συλλέγει πληροφορίες από “honeypots”, δηλαδή «παγίδες» που έχουν στηθεί για να καταγράφονται, να απωθούνται ή να αντιμετωπίζονται επιθέσεις σε δίκτυα ανά τον κόσμο. Διάφοροι χρήστες στήνουν εθελοντικά αυτές τις «παγίδες» σε όλο τον κόσμο και κάποιοι από αυτούς διαθέτουν τα «στοιχεία» από τα honeypots ώστε να καταγράφονται σε αυτή την real time απεικόνιση οι διάφορες επιθέσεις.

    Αν αποφασίσετε να ξοδέψετε μερικά λεπτά από τον χρόνο σας να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα, θα δείτε ότι τα κόκκινα σημεία είναι οι στόχοι των επιθέσεων, ενώ τα κίτρινα σημεία είναι τα honeypots που μοιράζονται τα στοιχεία τους στην απεικόνιση. Στην κάτω μεριά της οθόνης δε, θα δείτε σε πραγματικό χρόνο την προέλευση και τον στόχο των επιθέσεων.

    Μπορεί κανείς να πει ότι βλέπει τις επιθέσεις σε όλο τον κόσμο που γίνονται αυτή τη στιγμή; Όχι βέβαια, καθώς δεν διαθέτουν όλα τα honeypots τα στοιχεία που συλλέγουν. Η εικόνα, όμως, εξακολουθεί και είναι συναρπαστική εκτός αν δείτε κάποια στιγμή ότι ο στόχος είστε εσείς

    Πηγές: H0neyMap via BetaBeat via Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles