20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μπορείς να ονειρεύεσαι. Αυτό είναι το πιο γρήγορο Wi-Fi στον κόσμο

    Ονειρευόσουν να ταξιδέψεις στο Kansas για να δοκιμάσεις το Google Fiber, με ταχύτητες στο 1Gbps; Ονειρέψου ξανά. Και κανόνισε να πας στη Γερμανία, στην Καρλσρούη, για να δεις πώς εκεί οι επιστήμονες κατόρθωσαν να αναπτύξουν Wi-Fi που σου επιτρέπει να κατεβάσεις πολλές ταινίες σε HD σε δευτερόλεπτα.

    worlds-fastest-wi-fi

    Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας της Καρλσρούης λοιπόν, κατόρθωσαν να αναπτύξουν ένα Wi-Fi που είναι 40 φορές ταχύτερο από το Google Fiber και «λειτουργεί» σε μία ακτίνα 1 χιλιομέτρου περίπου. Πού είναι ο «λάκκος» στη φάβα; Ότι ένα τέτοιο Wi-Fi, προς το παρόν, δεν θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις στο σπίτι σου.

    Ο λόγος είναι γιατί οι ταχύτητες αυτές είναι δυνατές στην συχνότητα των 240GHz και όχι στην τυπική συχνότητα των 2.4 ή 5GHz που χρησιμοποιούν τα περισσότερα routers. Η συχνότητα αυτή λοιπόν επιτρέπει να γίνεται μεταφορά των δεδομένων χωρίς την παρουσία φυσικών εμποδίων. Έτσι και οι επιστήμονες, πραγματοποίησαν την δοκιμή μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητα 40Gbps, ανάμεσα στις κορυφές από δύο ουρανοξύστες που βρίσκονταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, χωρίς κανένα φυσικό εμπόδιο.

    Και μάλλον αυτή θα είναι και η χρησιμότητα αυτού του super fast Wi-Fi: η μεταφορά δεδομένων στο στυλ μίας «αόρατης οπτικής ίνας», όπου αυτό επιτρέπεται, ή η χρήση του σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές όπου η χρήση οπτικής ίνας αποδεικνύεται ακριβή υπόθεση.

    Φαντάζεστε να βρίσκεστε στο κατσικοχώρι στην άκρη του Θεσσαλικού κάμπου και να έχετε Wi-Fi ταχύτητας 40Gbps; Αν συμβεί αυτό, βλέπουμε την αποκέντρωση στην Ελλάδα να γίνεται σε χρόνο ρεκόρ!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles