20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το παγωτό που αλλάζει… χρώμα!

    Όταν ένας φυσικός αποφασίζει να μπει στην… κουζίνα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να έχει “άρωμα”… επιστήμης. Και κάπως έτσι, ο Manuel Linares δημιούργησε το ιδιαίτερο παγωτό του, το οποίο ονομάζει “Xamaleón” παίζοντας με την ισπανική λέξη “camaleón” που φυσικά σημαίνει… χαμαιλέων.

    xamaleon

    Το Xamaleón που βλέπετε στη φωτογραφία σε… μπλε του πάγου, έχει την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί να αλλάζει χρώμα και να γίνεται μοβ και στη συνέχεια… ροζ όταν αρχίζει να λιώνει, καθώς το “μυστικό” μείγμα από το οποίο το έχει παρασκευάσει ο Linares και ονομάζει… “ελιξήριο της αγάπης” μπορεί να αντιδρά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Όσο για τη γεύση του, σύμφωνα με τις περιγραφές, είναι… tutti frutti.

    ice-cream-color

    Ο δημιουργός του, πάντως, δε θέλει να σταματήσει εδώ τους πειραματισμούς, καθώς σκοπεύει να ετοιμάσει και άλλα παγωτά, ένα που να μετατρέπεται από ροζ σε λευκό και ένα άλλο που θα λάμπει κάτω από το υπεριώδες φως.

    Προς το παρόν, μπορείτε να βρείτε το Xamaleón μόνο στην Ισπανία, ωστόσο στα σχέδια του Manuel Linares είναι να φτάσει και σε άλλες χώρες. Μέχρι να γίνει αυτό, απολαύστε τη δημιουργία του στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles