13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού τα χαμένα “ψηφιακά έργα τέχνης” του Andy Warhol που είχε φτιάξει σε… Amiga!

    Μία σειρά από “ψηφιακά έργα τέχνης”, τα οποία ο Andy Warhol είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια ενός… Commodore Amiga, έρχονται τώρα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

    1_Andy_Warhol_Andy2_1985_AWF_verge_super_wide

    Πώς, όμως, “ανακαλύφθηκαν” οι ψηφιακοί πειραματισμοί του Warhol, για την ύπαρξη των οποίων δε γνωρίζαμε έως σήμερα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας new media artist, o Cory Arcangel, παρατήρησε στο Youtube ένα video από τα ’80s, στο οποίο ο Warhol σχεδιάζει ψηφιακά σε ένα Commodore Amiga κάποια έργα τα οποία κανείς δεν ήξερε πού βρίσκονται.

    Μετά από αρκετή έρευνα των επιμελητών του Carnegie Museum of Art αλλά και του επικεφαλής του αρχείου του Warhol Museum, τα “χαμένα” έργα τέχνης βρέθηκαν σε μία σειρά από floppy disks για Amiga στα οποία τα είχε σώσει ο ίδιος ο Andy Warhol τη δεκαετία του ’80. Το hardware που χρειαζόταν για να εμφανιστούν οι δημιουργίες βρέθηκε εύκολα από το Carnegie Museum of Art και έτσι οι ιδιαίτεροι ψηφιακοί πειραματισμοί του καλλιτέχνη βγήκαν στην επιφάνεια.

    3_Andy_Warhol_Venus_1985_AWF_verge_super_wide

    Ιδού, λοιπόν, οι ξεχωριστές δημιουργίες του Warhol. Η “Γέννηση της Αφροδίτης” του Botticelli με… τρία μάτια, μία ακατέργαστη έκδοση της περίφημης κονσέρβας της σούπας Campbell’s και μία ιδιόμορφη προσωπογραφία.

    2_Andy_Warhol_Campbells_1985_AWF_verge_super_wide

    Οι εικόνες και η διαδικασία ανεύρεσής τους παρουσιάζονται τώρα σε μία νέα έκθεση με τίτλο The Invisible Photography στο Carnegie Museum of Art.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles