24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Χαμός στο Mozilla Summer Code Party του AIT!

    Ο άνθρωπος μαθαίνει. Φτάνει να έχει όρεξη. Απόδειξη αυτού το Mozilla Summer Code Party που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του AIT στο Κορωπί. Στις 10 το πρωί δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις μία ιστοσελίδα και στις 6 το απόγευμα, παρουσιάζεις ιστοσελίδες για το Big Bang Theory, για Καυτερές Πιπεριές, για το Volvo Ocean Race και άλλες απίθανες ιδέες!

    Επιστροφή στα... θρανία!

    Περί τους 25 συμμετέχοντες δημιούργησαν τις δικές τους ιστοσελίδες με τη βοήθεια καθηγητών του ΑΙΤ και της κοινότητας της Mozilla. Οι ιστοσελίδες στηρίχθηκαν στα εργαλεία Thimble και x-ray Goggles, που έχει αναπτύξει η Mozilla, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όλους να μάθουν εύκολα για τον κόσμο του διαδικτύου. Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι το ετερόκλητο κοινό που προσέλκυσε το Summer Code Party, με διαφορετικές ηλικίες (15-50) και διαφορετική εξοικείωση στις τεχνολογίες του διαδικτύου (μεγάλη – μηδαμινή εμπειρία).

    Βασικός στόχος του πάρτι, ήταν να μάθουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Για το λόγο αυτό σχηματίστηκαν ομάδες των δύο, που μέχρι το τέλος της ημέρας παρουσίασαν μία πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα. Μερικές από τις ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν στο ΑΙΤ Mozilla Hack Jam μάλιστα, μπορείτε να τις δείτε εδώ. Στόχος της Mozilla είναι «να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να εξελιχθούν από το “χρησιμοποιώ” το διαδίκτυο, στο “δημιουργώ” το διαδίκτυο» και το AIT με το AIT Mozilla Hack Jam συνείσφερε στην προσπάθεια αυτή.

    Μεταξύ άλλων, οι τυχεροί προσκεκλημένοι του πάρτι είχαν την ευκαιρία περιηγηθούν στους χώρους του AIT παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τα μικρά... «θαύματα» της τεχνολογίας που εξελίσσονται εκεί!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles