20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Xbox One: Όλα σε ένα. Νοικοκυρεμένα!

    Μετά από όλους αυτούς τους μήνες αναμονής, αλλά και όοοολες αυτές τις άπειρες φήμες που κυκλοφορούσαν στα ίντερνετς, η Microsoft ήρθε επιτέλους να ξεδιαλύνει τα πάντα! Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ούτε Durango, ούτε Xbox 720, ούτε τίποτα. Κανένας δεν το είχε πετύχει! Η νέα κονσόλα της Microsoft βαφτίστηκε τελικά Xbox One και θα καταλάβεις σύντομα το γιατί.

    xbox-one

    Η παρουσίαση ξεκίνησε με την αποκάλυψη φυσικά. Αυτή τη φορά είδαμε και κονσόλα και χειριστήριο και Kinect (ανανεωμένο) και τα πάντα όλα (όχι σαν μερικούς άλλους… ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε :P)! Ωστόσο, η εκδήλωση θύμισε λίγο παρουσίαση συσκευής Home Cinema. Πολύ τηλεόραση βρε παιδάκι μου, και το κακό για εμάς είναι πως στην Ελλάδα οι μισές από αυτές τις υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες. Τεσπα, η Microsoft με αυτόν τον τρόπο τόνισε πως η νέα της κονσόλα δεν εστιάζει αποκλειστικά στο gaming, αλλά γίνεται μια συνολική πλατφόρμα ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβάνοντας μαζί με το κομμάτι του παιχνιδιού και ταινίεςμουσικήσειρέςπλοήγηση στο ίντερνετ και οτιδήποτε μπορείς να χαρακτηρίσεις ψυχαγωγία στο σαλόνι σου (εξού και το όνομα)!

    Από εμφάνιση, δες το βιντεάκι και κρίνε μόνος σου. Πολλοί θα την χαρακτηρίσουν παλαιομοδίτικη, ενώ άλλοι θα την πουν φουτουριστική. Αλλά σοβαρά τώρα, ποιος διαλέγει την κονσόλα για την εξωτερική της εμφάνιση;! Ας πάμε λοιπόν στα «μέσα» της. Το hardware του Xbox One δεν διαφέρει και πολύ από του PS4. Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 8 GB μνήμης RAM (χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι DDR5 ή DDR3), 500 GB σκληρό, Blu-rayWi-FiHDMI και USB 3.0. Η δύναμή τους πάντως φάνηκε όταν ο Γιουσούφ Μέντι ξεκίνησε την επίδειξη με φωνητικές εντολές προς την κονσόλα, εναλλάσσοντας τις λειτουργίες της, με χρόνο απόκρισης περίπου ένα δευτερόλεπτο. Ήταν πραγματικά απίστευτο.

    Τσέκαρε και μόνος σου! ;)
    Τσέκαρε και μόνος σου! ;)

    Με το λειτουργικό πάθαμε πάλι την πλάκα μας, καθώς το Xbox One συνδυάζει τρία διαφορετικά λειτουργικά! Το πρώτο είναι αυτό που χρησιμοποιεί για τα παιχνίδια, το οποίο έχει προσαρμοστεί για να δίνει την απόλυτη ελευθερία στους δημιουργούς παιχνιδιών. Και φυσικά από την άλλη έχουμε τα Windows για όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, με το τρίτο να είναι ο σύνδεσμος των δύο. Και τώρα η ερώτηση που φαγωθήκαμε να ρωτάμε από δω και από ‘κει. «Θα απαιτεί η κονσόλα μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ για να λειτουργήσει»; Η απάντηση λοιπόν είναι όχι. Το Xbox One είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί το ίντερνετ λόγω των υπηρεσιών cloud που θα προσφέρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορείς να απολαύσεις τηλεόραση, ταινίες ή ακόμα και τα παιχνίδια σου όταν δεν θα είσαι συνδεδεμένος. Παρόλα αυτά θα χρειάζεται να πληρώσεις ένα μικρό «πρόστιμο», αν θες να παίξεις κάποιο παιχνίδι «δεύτερο χέρι», μιας και τα παιχνίδια συνδέονται με τον λογαριασμό του κάθε χρήστη (Ενημέρωση: Ψέμα!). Επίσης, το The Verge, μας ενημερώνει πως το Xbox One, μιας και έχει διαφορετική αρχιτεκτονική από τις προηγούμενες κονσόλες, δεν θα μπορεί να παίξει τα παιχνίδια τους. Άουτς!

    Αρκετά είπαμε για την κονσόλα. Ας περάσουμε σε κάτι πιο χαλαρό. Στον Στίβεν Σπιλμπεργκ ας πούμε! Που κολλάει ο Σπιλμπεργκ; Κολλάει και παρακολλάει, μιας και θα σκηνοθετήσει την τηλεοπτική σειρά Halo! Μια χαρά διάβασες, ετοίμασε την πιστωτική, αφού η σειρά θα είναι συνδρομητική.

    Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και παιχνίδια. Η Microsoft από μόνη της ανακοίνωσε πως η κονσόλα θα λανσαριστεί μαζί με 15 αποκλειστικά παιχνίδια, χωρίς να τα ανακοινώσει όλα. Είδαμε επικότατο τρέιλερ για το Forza Motorsport 5, αλλά και για το Quantum Break (τα οποία θα τα βρεις εδώ γύρω). Στη σκηνή βρέθηκε και η EA, και πιο συγκεκριμένα η EA Sports, παρουσιάζοντας τη νέα μηχανή γραφικών για τις κονσόλες νέας γενιάς, με όνομα EA Ignite, ενώ μαζί με αυτή ανακοίνωσε FIFAMaddenUFC και την επιστροφή του NBA Live, μετά από τρία χρόνια απουσίας, για το Xbox One!

    https://www.youtube.com/watch?v=r46D1lRpO1k
    Την εκδήλωση έκλεισε η Activision, με το Call of Duty: Ghosts (το ξέραμε άλλωστε). Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Infinity Ward και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς! Όλα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή, κάνοντας το επόμενο βήμα στη νέα γενιά. Είδαμε ένα βίντεο των «παρασκηνίων», αλλά και το επίσημο τρέιλερ του παιχνιδιού. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά! Το Call of Duty: Ghosts θα λανσάρει τα DLC του πρώτα στο Xbox One, και έπειτα στις υπόλοιπες κονσόλες.

    Αυτά ήταν τα όσα είδαμε στην εκδήλωση της Microsoft. Η Microsoft φαίνεται να θέλει να κατακτήσει το σαλόνι σου, δημιουργώντας μία συσκευή που ξεφεύγει από τον ορισμό της κονσόλας! Το Xbox One θα κυκλοφορήσει φέτος σε όλον τον κόσμο, ενώ δεν έγινε λόγος για την τιμή του. Κάτι άλλο στο οποίο δεν έγινε αναφορά ήταν το φημολογούμενο Xbox Infinity, το οποίο θα ήταν μια πιο lite έκδοση του Xbox 360. Αλλά δεν αγχωνόμαστε καθόλου. Η E3 είναι στη γωνία… ;)

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles