19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Xbox One. Τα αρχικά σχέδια ήθελαν το Kinect… ενσωματωμένο!

    Η Microsoft αποκάλυψε ότι όταν σχεδίαζε το Xbox One, οι υπεύθυνοι της κονσόλας σκόπευαν να ενσωματώσουν σε αυτό τον σένσορα του Kinect. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο hardware designer Carl Ledbetter, παρά τις όποιες προσπάθειες και τα ιδιαιτέρως φιλόδοξα σχέδια, τελικώς οι σχεδιαστές της κονσόλας αναγκάστηκαν να πετάξουν τις τολμηρές ιδέες τους στον… κάλαθο των αχρήστων!

    Xbox-One-sketches

    Σύμφωνα με τον Carl Ledbetter, δεν ήταν μόνο οι τεχνικές δυσκολίες που προέκυπταν από αυτή την ενσωμάτωση (οι σχεδιαστές του Xbox One επεχείρησαν να τοποθετήσουν το μικρόφωνο κα την κάμερα εντός του case), αλλά και το γεγονός ότι η κονσόλα αισθητικά ήταν πάρα πολύ άσχημη. Από τη μία, αυτού του είδους η κίνηση θα είχε μία λογική βάση, καθώς οι users με αυτόν τον τρόπο θα κέρδιζαν περισσότερο χώρο. Βέβαια παρά τα προβλήματα, ο Ledbetter ανέφερε ότι ορισμένα πρωτότυπα Xbox One που κατασκευάστηκαν, κατάφεραν να περάσουν τα πρώτα στάδια του ποιοτικού ελέγχου, όμως δεν πήραν ποτέ την τελική έγκριση. Παράλληλα, υπήρχε δυσκολία στο να βρεθεί τρόπος να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό μικρόφωνο στο Kinect, το οποίο θα απομονωνόταν από τον ήχο που παρήγαγε ο σένσορας.

    Xbox_One_Console_SetB

    Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι το Xbox One της Microsoft περνάει διά πυρός και σιδήρου. Θυμηθείτε απλώς το θέμα που είχε δημιουργηθεί με το always on-line status και τη θύελλα των αντιδράσεων που  προκάλεσε στις τάξεις των φανατικών gamers. Χωρίς αμφιβολία, το γεγονός πλέον ότι το Xbox One θα πωλείται ξεχωριστά από το Kinect, αποτελεί αναμφίβολα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles