24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Xiaomi 12 Series: Αποκαλύφθηκαν τα tech specs για όλα τα μοντέλα!

    Βρισκόμαστε μια ανάσα από το 2022 και η Xiaomi θέλησε να μας ανοίξει την όρεξη για τη νέα χρονιά, παρουσιάζοντας τα νέα της μοντέλα που θα αποτελέσουν την οικογένεια των Xiaomi 12. Ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας, στο τελευταίο παγκόσμιο stream της παρουσίασε τρία μοντέλα, όπου όμως υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο μόνο 2 εξ’ αυτών να βρουν το δρόμο τους στην παγκόσμια αγορά. Συγκεκριμένα, σύντομα αναμένεται να δούμε τα Xiaomi 12 (core version), Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12X. Φυσικά, ως είθισται στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλα μοντέλα να αποτελούν κομμάτι της οικογένειας των  Xiaomi 12 να προστίθενται το μέλλον.

    Ξεκινώντας πρώτα από το βασικό μοντέλο των Xiaomi 12, η core έκδοση διαθέτει Snapdragon 8 Gen 1 chipset, 8/12GB RAM και 128/256GB storage, με την οθόνη του να θεωρείται σχετικά μικρή, καθώς η πρόταση το standard Xiaomi 12 έρχεται με Full HD+ AMOLED curved panel στις 6.28 ίντσες (2400×1080 pixels), με 120Hz refresh rate. Η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα στα 4.500mAh και υποστηρίζει φόρτιση στα 67W και wireless charging στα 50W, ενώ επιπλέον διαθέτει και δυνατότητα reverse charging. Σε ότι έχει να κάνει με το camera setup του, εδώ η Xiaomi έχει προτιμήσει τον συνδυασμό ενός main camera sensor στα 50MP, έναν wide-angle φακό στα 13MP και έναν macro φακό στα 5MP. H core έκδοση του Xiaomi 12 πρόκειται να κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά χρώματα (μαύρο, light blue και pastel pink).

    Το δεύτερο 12άρι της σειράς είναι το Pro μοντέλο, το οποίο θα διαφέρει σε αρκετούς επιμέρους τομείς, σε σύγκριση με το core Xiaomi 12. Ειδικότερα, το Xiaomi 12 Pro έρχεται με οθόνη στις 6.73 ίντσες (QHD+ AMOLED display με ανάλυση στα 1440p), φέροντας προστασία οθόνης Gorilla Glass Victus. O ρυθμός ανανέωσης θα ανέρχεται στα 120Hz, ενώ το touch sampling rate φτάνει στα 480Hz. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pro μοντέλο είναι το μόνο της σειράς των Xiaomi 12, τo οποίο έρχεται με ένα under-display fingerprint scanner. Η δε μπαταρία του είναι ελαφρώς παραπάνω σε σύγκριση με το core μοντέλο, στα 4.600mAh, υποστηρίζοντας 120W wired charging, μαζί με wireless charging στα 50W και 10W reverse wireless charging.

    To Xiaomi 12X πρόκειται ουσιαστικά τον «Βενιαμίν» των Xiaomi 12, καθώς αποτελεί το μοντέλο με τη χαμηλότερη τιμή, αλλά και τα χαμηλότερα specs. Το εν λόγω μοντέλο ενδέχεται να μην το δούμε να κυκλοφορεί στις δυτικές αγορές. Μάλιστα, είναι το Xiaomi 12X δεν θα στηρίζεται στο Snapdragon 8 Gen 1 SoC, αλλά στο «εσωτερικό» του θα κατοικεί το παλαιότερο Snapdragon 870. Παράλληλα, εν αντιθέσει με το standard και το Pro μοντέλο δεν θα υποστηρίζει wireless charging και η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα στα 4500mAh, ενώ το μέγεθος της οθόνης του θα είναι ακριβώς η ίδια με το απλό basic Xiaomi 12 (6.28 ίντσες). Πάνω στην ίδια λογική έχει κινηθεί και η επιλογή του camera setup, με μια main κάμερα στα 50MP, 13MP secondary wide-angle lens και 5MP κάμερα για macro.

    Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστες οι αγορές στις οποίες θα δούμε τα νέα Xiaomi 12, ενώ και για τις τιμές τους θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, καθώς παραδοσιακά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο νόμισμα της Κίνας και στα υπόλοιπα νομίσματα. H νέα ναυαρχίδα πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2022 στην αγορά της Κίνας και λογικά μέσα στον Φεβρουάριο το Xiaomi 12 θα «ταξιδέψει» και τις υπόλοιπες περιοχές.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles