21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Xiaomi Mi 10T Pro 5G hands-on Review “H επιτομή του value for money”!

    H Xiaomi έχει δει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις μετοχές της να εκτοξεύονται και όχι… άδικα, καθώς τα smartphones της συνδυάζουν με άψογο τρόπο την υψηλή ποιότητα με την άκρως ανταγωνιστική τιμή. Και δεν είναι φυσικά μόνο τα smartphones που την έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών, αλλά και η ύπαρξη ενός οικοσύστηματος που αφορά από έξυπνα gadgets για την δημιουργία της ιδέας του smart home μέχρι την μικροκινητικότητα. 

    Επιστρέφοντας όμως στα smartphones, τα οποία εξακολουθούν φυσικά και αποτελούν το “βαρύ πυροβολικό” της εταιρείας, το premium mid-ranger, Xiaomi Mi 10T Pro, μία από τις πιο αναμενόμενες συσκευές της χρονιάς που φεύγει είναι επίσημα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Γιατί βρίσκεται ανάμεσα σστις πιο αναμενόμενες συσκευές της χρονιάς; Μα πολύ απλά γιατί η πρόταση της κινεζικής εταιρείας, προσφέρει επιδόσεις ναυαρχίδας σε κόστος σχεδόν το… μισό. Για πάμε λοιπόν όμως να το δούμε και καλύτερα…  

    Προτού συνεχίσουμε να σημειώσουμε πως πέραν των 2 ετών εγγύησης αντιπροσωπείας, η IQT προσφέρει και μια (1) δωρεάν αλλαγή σπασμένης οθόνης, κατά τη διάρκεια των 6 μηνών από την ημερομηνία αγοράς. Ευπρόσδεκτο “bonus” καθώς οι μεγάλες οθόνες με μικρά bezels είναι ευαίσθητες σε πτώσεις, ειδικά σε μια συσκευή που “γλιστράει”.


    Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 6,67″ με IPS panel και ανάλυση 2440×1080 pixels (20:9 aspect ratio), ενώ τα bezels είναι πολύ μικρά, προσφέροντάς της ένα 85,2% screen-to-body ratio. Καλύπτεται από Gorilla Glass 5 και υποστηρίζει HDR10+, καλύπτει τη χρωματική παλέτα DCI-P3, έχει 144Hz refresh-rate και 500 nits φωτεινότητας (650 nits peak). Δε μπορέσαμε να μετρήσουμε την πραγματική φωτεινότητα με κάποιο τρόπο, φυσικά, αλλά στην πράξη, υπό έντονη ηλιοφάνεια, ήταν αρκετή για να χρησιμοποιούμε άνετα το Mi 10T Pro 5G. Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο μικρό hole notch και έτσι ελάχιστα pixels “θυσιάζονται”, κάτι που θα ικανοποιήσει πολλούς χρήστες. Ουαιστικά, παρ’ότι θα περιμέναμε OLED panel, το μεγάλου ατού της οθόνης είναι το υψηλο refresh rate, το οποίο γίνεται αμέσως εμφανές στο browsing/scrolling αλλά και στα 3D games. 

    Συνολικά η κατασκευή κρίνεται πολύ ελκυστική, (σχετικά) λεπτή και εντυπωσιακή. Γυαλί καλύπτει και το πίσω μέρος όμως σημειώνουμε πως η Xiaomi δεν διαφημίζει τη συσκευή ως στεγανή απέναντι σε νερό και σκόνη. Το φινίρισμα του χρώματος (Cosmic Black ή Lunar Silver) είναι γυαλιστερό και αντανακλά το φως έντονα. Στη συσκευασία θα βρείτε διαφανή θήκη σιλικόνης, καλώδιο USB Type-C και φορτιστή 33W.

    Από πλευράς hardware η ναυαρχίδα της Xiaomi διαθέτει το κορυφαίο Snapdragon 865 chipset, 8GB DDR5 RAM και 128/256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1), ο οποίος όμως δεν επεκτείνεται. Τρέχει Android 10 με το MIUI 12 και έχει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας, ενώ προφανώς υποστηρίζει και 5G δίκτυα. Στο πάνω μέρος θα βρείτε και IR blaster όμως δεν υπάρχει δέκτης FM ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Επίσης, να σημειώσουμε πως η συσκευή είναι dual-SIM. Ο [b]αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πλάι της συσκευής, “μέσα” στο power/lock button και όχι in-screen, όπως θα συνέβαινε εάν υπήρχε OLED panel.

    Πάμε και στις κάμερες που ασφαλώς ανήκουν στα highlights της συσκευής. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 108MP της Samsung με φακό f/1.7, PDAF, Laser AF και OIS συνδυαζόμενο με 13MP ultra-wide κάμερα (123 μοιρών) και μια 5MP macro κάμερα με auto-focus. Η κύρια κάμερα μπορεί να κάνει 30x digital zoom και λήψη 8K video (διάρκειας έως 6′) αλλά και 1080p έως και τα 120FPS.

    Όσο για τη selfie camera, είναι μονή, των 20MP, έχει διάφραγμα f/2.2 και υποστηρίζει HDR. Μπορεί να κάνει λήψη 1080p video και 120FPS 720p video. Το Mi 10T Pro 5G έχει stereo ηχεία και υποστηρίζει 24-bit/192kHz ήχο, παίρνοντας πολύ καλό βαθμό στην κατηγορία αυτή, αφού είναι απολαυστική η χρήση του για gaming και θέαση ταινιών/videos. Όσον αφορά την αυτονομία του, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 33W, γεμίζοντας πλήρως μέσα σε 59′.

    Το Xiaomi Mi 10T Pro 5G είναι ένα premium mid-ranger που δύσκολα βρίσκει αντίπαλο στην κατηγορία του, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις εφαρμογές, με μια 144Hz οθόνη, τον μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας της αγοράς και μια εξαιρετική αυτονομία, σε ένα “περιτύλιγμα” που εντυπωσιάζει. Στα €549/649 προσφέρει πολύ υψηλό value for money και σίγουρα το τοποθετούμε ψηλά στη λίστα των υποψήφιων αγορών μας.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles