23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi Mix Fold 4: Στο φως τα πρώτα tech specs του!

    Όλες οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες επενδύουν στην premium κατηγορία των foldables… εκεί βέβαια που όλοι γνωρίζουμε ότι η Samsung κατέχει τη μερίδα του Λέοντος. Ωστόσο, μπορεί οι Κορεάτες να κυριαρχούν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες δεν θα έχουν την «ευκαιρία» τους, από τη στιγμή που τα foldables αναπτύσσονται όλο και περισσότερο. Μία εξ’ αυτών είναι και η Xiaomi, η οποία με το νέο Mix Fold 4 φιλοδοξεί να σπάσει την παντοκρατορία της Samsung.

    Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε το Xiaomi Mix Fold 4 ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο καλοκαίρι (αρχικά για την αγορά της Κίνας) ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του. Και μπορεί να απέχουμε λίγο πριν τον Αύγουστο όπου τοποθετείται το release του, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να σκάνε οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τα specs του από καλά πληροφορημένες πηγές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του γνωστού leakster Digital Chat Station, το νέο premium high-end foldable της Xiaomi θα διαθέτει μια σειρά από παρεμβάσεις στο design του, όπως είναι για παράδειγμα η πιο διακριτική τσάκιση στο σημείο που η συσκευή διπλώνει. Επιπλέον, εφόσον οι πληροφορίες που είχε στη διάθεση του ο γνωστός leakster αποδειχθούν σωστές, το νέο foldable της κινεζικής εταιρείας θα διαθέτει υποστήριξη για δορυφορική επικοινωνία δύο δρόμων, πιστοποίηση IP για αντοχή στο νερό, ενώ θα είναι σχετικά ελαφρύ, καθώς θα ζυγίζει κοντά στα 220 με 240 γραμμάρια. Επιπλέον, ακούγεται ότι ο hinge μηχανισμός (μεντεσές), θα είναι πιο ανθεκτικός.

    Επίσης, η συσκευή θα διαθέτει 16GB RAM, 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου, μπαταρία με τουλάχιστον 5.000mAh χωρητικότητα (με υποστήριξη fast charging στα 100W), καθώς επίσης και κάμερα στα 50MP μαζί με έναν περισκοπικό φακό. Στην καρδιά του δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από Snapdragon 8 Gen 3 chipset και σε γενικές γραμμές σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο Mix Fold θα είναι αρκετά πιο «αναβαθμισμένο».  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles