22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi @ΜWC19 – “Make it Happen και… κοσμογονία από tech προϊόντα”!

    Η Xiaomi αποτελεί ένα «φαινόμενο» για τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, μία νέα εταιρεία που εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγα χρόνια, φλερτάροντας με την πρωτιά σε πολλές διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες, είτε αυτές αφορούν εξελιγμένα smartphones, είτε high-tech προϊόντα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα μας. Η κινεζική εταιρεία βρίσκεται στην καλύτερη της φάση και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Η φετινή παρουσίαση της στη Βαρκελώνη (που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά), λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτής της mobile τεχνολογίας MWC19, απέδειξε ότι η Xiaomi όχι μόνο πατάει σε στέρεες βάσεις, αλλά ότι το μέλλον πραγματικά της ανήκει…

    Xiaomi Event MWC19 (9)

    Αυτή τη στιγμή η Xiaomi είναι το 4ο μεγαλύτερο μεγαλύτερο brand κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, με τον αριθμό των active smartphone users της να ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τα 224 εκατομμύρια χρήστες. Μάλιστα, η κινεζική εταιρεία κατέχει μια μοναδική πρωτιά σε σχέση με άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, καθώς κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 15 δισεκατομμυρίων σε έσοδα μέσα σε μόλις 7 χρόνια, όταν εταιρείες κολοσσοί όπως η Google και το Facebook κατάφεραν να πιάσουν το συγκεκριμένο milestone μέσα σε 9 και 12 χρόνια αντίστοιχα! Και τα καλύτερα φυσικά όπως όλα δείχνουν… έρχονται, καθώς η Xiaomi σχεδιάζει να δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.47 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα και ανάπτυξη μέσα στους επόμενους μήνες.

    52666758_1018862541638791_5943823640574296064_n

    Με κεντρικό Motto της εκδήλωσης: «Make it Happen», η Xiaomi δεν κάνει συμβιβασμούς ούτε παρεκκλίνει από την βασική θέση της, που είναι προσιτή «τεχνολογική εξέλιξη» και «καινοτομία» για όλους και όχι για λίγους κι εκλεκτούς. Άλλωστε το ότι έχει δημιουργηθεί από fans της υψηλής τεχνολογίας για τους… fans (πάρτε για παράδειγμα το Mi Scooter που με 560.000+ πωλήσεις αλλάζει τον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη) αποδεικνύει ότι η Xiaomi γνωρίζει πολύ καλά το πως να αφουγκράζεται τις διαθέσεις και τα θέλω του κοινού στο οποίο απευθύνεται (για αυτό και η τοποθέτηση ορισμένων εκ των πιο φανατικών μελών της Mi community της στις πρώτες θέσεις του event δεν ήταν καθόλου τυχαία).

    Xiaomi Event MWC19 (6)

    Αυτό φάνηκε και από την πρόθεση της να παρουσιάσει στην αγορά το κορυφαίο Xiaomi Mi9 με τιμή στα 449 και 499 ευρώ (περισσότερα για αυτό και αναλυτικά tech specs μπορείτε να μάθετε εδώ), όπως επίσης και για την 5G έκδοση του Mix 3 για την αγορά της Ευρώπης (αναλυτικά χαρακτηριστικά κάνοντας click εδώ), με κόστος που ξεκινάει από τα 599 ευρώ. Μιλάμε για μια 5G συσκευή με απίθανα state-of-the art tech specs σε μια άκρως δελεαστική τιμή, όπου πολλοί ανταγωνιστές της, τοποθετούν τις δικές τους συσκευές πολύ πιο πάνω από τα 1000 ευρώ. Μοναδικά κομψό design, απίθανες φωτογραφίες, ασύλληπτες ταχύτητες και φυσικά 5G, κάτι μας λέει ότι το έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη “best-seller” από την κινεζική εταιρεία.

    Xiaomi Event MWC19 (7)
    Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε όμως ότι η Xiaomi δεν «ειδικεύεται» και δεν εστιάζει μόνο στην κινητή τηλεφωνία, αλλά και σε άλλους προϊοντικούς τομείς που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και συγχρόνως πιο συναρπαστική. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο περισσότερες από 132.000.000 διασυνδεμένες IoT συσκευές, ένα νούμερο που τοποθετεί την Xiaomi στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας (συνεργάζεται με περισσότερες από 200 εταιρείες). Στο πλαίσιο του Xiaomi @MWC19 event, ο υπεύθυνης της κινεζικής εταιρείας πραγματοποίησε ένα live demo, στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις δυνατότητες των διασυνδεδεμένων συσκευών με αυτόματες έξυπνες πόρτες που άνοιγαν, smart TVs που αρκεί ένα swipe για να ερνεργοποιηθούν, έξυπνο φωτισμό και έναν έξυπνο ιονιστή που μπορούσε να συντονιστεί και να «αποκριθεί» με βάση το Google Assistant. To Mi Home θεμελιώνει στο maximum την ιδέα του smart home, κάνοντας την καθημερινότητα μας πιο εύκολη και πιο εξελιγμένη.

    Xiaomi Event MWC19 (1)

    Φυσικά, το «μέλλον» ακούει στο όνομα 5G και η Xiaomi δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει εκτός από την «κοσμογονία που αναμένεται να φέρουν τα νέα ταχύτατα δίκτυα. Η πρόσκληση στο stage άλλωστε του Cristiano Amon, προέδρου της Qualcomm, η οποία πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του 5G μόνο ως τυχαίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς η πρόθεση της Xiaomi είναι να συνεργάζεται με τους καλύτερους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το στέλεχος της Qualcomm, το 2019 θα είναι η χρονιά του 5G, δηλώνοντας περιχαρής ότι του αρέσει η στενή συνεργασία με την Xiaomi, καθώς αποτελεί μια εταιρεία που παίρνει ρίσκα και να δημιουργεί νικητές.

    Xiaomi Event MWC19 (8)

    Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η μετάβαση από το 4G στο 5G αναμένεται να γίνει πολύ πιο γρήγορα και ομαλά από ότι θα περίμενε κανείς, καθιστώντας τη δυνατότητα για 4K video streaming, το ίδιο εύκολα όπως streamάρουμε σήμερα online μουσική με απίστευτα χαμηλό latency και φέρνοντας το πολυπόθητο Cloud Machine learning στον κόσμο των smartphones. Για να επιτευχθούν φυσικά όλα αυτά χρειάζεται μια πανίσχυρη 5G πλατφόρμα και αυτή δεν είναι άλλη από τον Qualcomm Snapdragon 855, μια δυναμική πρόταση που θα ενσωματώνει κορυφαία 5G oriented features. Φυσικά για να μπορέσει το 5G να ξεκλειδώσει τη δυναμική του χρειάζεται και την απαραίτητη συσκευή και το Mi Mix3 5G είναι το καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά. Μάλιστα, στο event πραγματοποιήθηκε και η πρώτη 5G κλήση της Xiaomi εκτός Κίνας, σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες που φιλοδοξεί να φέρει η κινεζική εταιρεία και προς τα μέρη μας.

    Xiaomi Event MWC19 (10)

    Xiaomi Event MWC19 (4)

    Xiaomi Event MWC19 (11)

    Η Xiaomi είναι εμφανές ότι οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τεχνολογίας και στο event της απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το όραμα της. Make it Happen άλλωστε έλεγε το κεντρικό motto της και να είστε σίγουροι ότι εάν έχει κάπου τυπωμένο το brand της Xiaomi, τότε αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει… πραγματικότητα!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles