19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi: Νέο τολμηρό concept phone με εναλλασσόμενους φακούς από τη Leica!

    Μια από τις δυνατές συνεργασίες που προκάλεσε σεισμό στον κόσμο της mobile τεχνολογίας δεν ήταν άλλη από την σύμπραξη της Leica με την Xiaomi, με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και ρεαλισμό στο κομμάτι του Mobile photography. Η κάμερα του Xiaomi 12S ήταν αυτή που αποτέλεσε τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εμβληματικές εταιρείες, όμως όπως όλα δείχνουν αυτό ήταν η… αρχή, καθώς η Xiaomi και η Leica έχουν ακόμη πιο τολμηρά σχέδια για το μέλλον.

    Συγκεκριμένα, το νέο (υπό ανάπτυξη) Xiaomi 12S Ultra Concept Phone θα μπορεί να «συνεργαστεί» με έναν εναλλασσόμενο φακό Leica M, δημιουργώντας μια νέα συσκευή που μοιάζει με ένα υβρίδιο smartphone και φωτογραφικής μηχανής. Η εν λόγω concept συσκευή έρχεται με έναν ειδικό φακό (που είναι καλυμμένος με γυαλί από ζαφείρι για μεγαλύτερη προστασία), στον οποίο ο χρήστης μπορεί να προσαρτήσει έναν φακό Leica M, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην ημι-επαγγελματική χρήση. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Xiaomi η λειτουργία του συγκεκριμένου special smartphone θα πραγματοποιείται μέσω ενός ανεπτυγμένου camera app, το οποίο θα υποστηρίζει μια σειρά από εξελιγμένα επαγγελματικά features.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Xiaomi, ο κύριος στόχος για να μπορέσει το εν λόγω concept να βγει στην κυκλοφορία είναι να βρεθεί ο τρόπος έτσι ώστε κατά την ένωση των δύο συσκευών να μην περνάει το παραμικρό φως μέσα στο φακό, το οποίο ακόμη και εάν είναι ανεπαίσθητο ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. H Xiaomi και η Leica δεν έδωσαν στοιχεία στη δημοσιότητα αναφορικά για το πότε στοχέυουν να ρίξουν στην αγορά το συγκεκριμένο υβριδικό concept phone…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles