21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi: Πειραματίζεται και αυτή με εύκαμπτες οθόνες smartphone συσκευών

    Τα εύκαμπτα smartphones μάς έχουν απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και πολλές εταιρείες έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς το δικό τους concept συσκευών. Η Lenovo, για παράδειγμα, αποτελεί μια τέτοια εταιρεία, ενώ και ορισμένες πατέντες που περιγράφουν ένα εύκαμπτο smartphone της Samsung έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς. Πλέον σειρά έχει η Xiaomi να μας παρουσιάσει ένα πρώτο teaser, στο οποίο αποκαλύπτονται μερικά από τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας για τις συγκεκριμένες συσκευές.

    xiaomi-bendable-phone

    Σε δυο πρόσφατα renders που κυκλοφόρησαν, φαίνεται η οθόνη να κάμπτεται με κατεύθυνση προς τα εμπρός και πίσω, αλλά και προς τα αριστερά και δεξιά, χωρίς, προς το παρόν, να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αυθεντικότητα των συγκεκριμένων εικόνων. Με τόσες εταιρείες να εργάζονται πάνω στην κατασκευή εύκαμπτων οθονών έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουμε δει κάποια προϊόντα στην αγορά.

    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των εύκαμπτων οθονών στα smartphones είναι το υψηλό κόστος που παρουσιάζει η κατασκευή τους και το οποίο μάλιστα είναι αρκετά υψηλότερο από τις επίπεδες οθόνες ή τις κυρτές. Παράλληλα, πρόβλημα τίθεται και με τη διάρκεια της ζωής τους και τυχόν σπασίματα που μπορούν να συμβούν από την συνεχή κάμψη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι μπαταρίες και τα άλλα εξαρτήματα δύσκολα μπορούν να κατασκευαστούν για να κάμπτονται.

    Η καινοτομία και η ανάπτυξη εύκαμπτων οθονών συνεχίζεται… Το πλαστικό OLED panel αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργία εύκαμπτων smartphones, με τις LG και Samsung να επενδύουν σημαντικά ποσά προς την κατεύθυνση αυτή. Για παράδειγμα, η Samsung Display θα επενδύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νέα γραμμή παραγωγής OLED οθονών για το 2017, ενώ, από την πλευρά της, η LG έχει επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της να επενδύσει 1.75 δισεκατομμύρια δολάρια σε εύκαμπτες OLED οθόνες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles