13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Xiaomi Redmi Note 11 Series: Ανακοινώθηκαν οι global versions των νέων value for money kings!

    Η Xiaomi είναι γνωστό ότι δύσκολα μπορεί να κοντραριστεί  από τις υπόλοιπες εταιρείες στον τομέα του value for money και αυτό είναι κάτι που φροντίζει να μας το υπενθυμίζει συνεχώς με συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν εξαιρετικές επιδόσεις σε χαμηλή τιμή! Πριν από λίγο έγιναν γνωστά τα τρία μοντέλα της σειράς Redmi Note 11, τα οποία θα διατεθούν στις δυτικές αγορές από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τη κινεζική εταιρεία να παραδίδει για μια ακόμη φορά «value for money» μαθήματα στον ανταγωνισμό.

    Η εν λόγω σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα (Note 11 Pro, 11 και 11S), όπου φυσικά το πιο «high-end» από αυτά είναι το Pro. H συγκεκριμένη συσκευή έρχεται σε δύο εκδόσεις ανάλογα εάν θα υποστηρίζονται τα δίκτυα 5G ή όχι και οι διαστάσεις του είναι 164.19mm x 76.1mm x 8.12 mm και «ζυγίζει» κοντά στα 202 γραμμάρια. Θα το δούμε σε τρεις διαφορετικές χρωματικές επιλογές: Graphite Gray, Polar White και Atlantic Blue (η 5G version αντί για Atlantic Blue κυκλοφορεί σε Star Blue επιλογή). Κοιτάζοντας τη συσκευή, τα bezels είναι αρκετά μικρά, ενώ παράλληλα διαθέτει AMOLED οθόνη στις 6.67 ίντσες (FHD+ ανάλυση) με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσφέρει ιδανική κίνηση και για τους λάτρεις του mobile gaming. Σε επίπεδο chipset, υπάρχουν δύο επιλογές, καθώς η 5G έκδοση έρχεται με το Snapdragon 695, ενώ η 4G version θα έχει στο εσωτερικό της τον Helio G65. Και οι δύο εκδόσεις του Redmi Note 11 Pro έρχονται σε τρεις διαφορετικές επιλογές σε μνήμη και storage (στα 6GB RAM/64GB αποθηκευτικού χώρου, 6GB RAM/128GB και 8GB RAM/128GB storage). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pro μοντέλο της σειράς διαθέτει microSD tray και headphone jack, dual stereo speakers και ενσωματωμένη IR, ενώ ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο power button.

    Σε ότι έχει να κάνει με το camera setup, εδώ υπάρχουν ορισμένες διαφορές, καθώς η 5G έκδοση της συσκευής (η οποία στοιχίζει και παραπάνω) προσφέρει ένα triple camera system με 108MP HM2 Main sensor που φέρει την υπογραφή της Samsung, Ultra-wide φακό στα 8MP και 2MP macro camera. Το πιο οικονομικό 4G μοντέλο για κάποιο περίεργο λόγο διαθέτει και έναν τέταρτο αισθητήρα κάμερας (2MP depth sensor). Σε ότι έχει να κάνει με την selfie cam, εδώ έχουμε μια punch hole selfie στα 16MP. Στον τομέα της αυτονομίας το Redmi Note 11 Pro διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 5000mAh, χωρίς ωστόσο να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, αν και η συσκευή διαθέτει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 67W. Τέλος, έρχεται με Android 11 και MIUI 13, ενώ σίγουρα θα λάβει το Android 12 όταν γίνει διαθέσιμο.

    To Redmi Note 11 Pro θα ξεκινάει περίπου στα 329 δολάρια (5G) έκδοση, ενώ το 4G μοντέλο θα στοιχίζει 299$.

     

     

    Redmi Note 11S και Redmi Note 11

    Προχωρώντας στα άλλα δύο μοντέλα της σειράς (Note 11S και Note 11), εδώ οι δύο αυτές επιλογές είναι σχεδόν ολόιδιες. Οι διαστάσεις του 11S είναι 159.87 mm x 73.87 mm x 8.09 mm, με τη συσκευή να διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (Graphite Gray, Twilight Blue και Pearl White). Το flat design κυριαρχεί και εδώ και η συσκευή έρχεται με AMOLED display στις 6.43 ίντσες, στα 90Hz FHD+ ανάλυσης. H Xiaomi επέλεξε ένα Quad camera setup, (108MP Samsung HM2 μαζί με 8MP ultra-wide, 2MP macro και 2MP depth sensor), ενώ στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ένα MediaTek Helio G96 chipset. Όπως έγινε γνωστό δεν θα υποστηρίζει 5G και θα υπάρχουν τρεις επιλογές σε RAM και storage (6GB RAM / 64GB, 6GB RAM / 128GB και 8GB RAM / 128GB αποθηκευτικού χώρου). H μπαταρία του όπως και στο Pro μοντέλο ανέρχεται στα 5000mAh, υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση στα 33W. Τέλος, το 11S θα στοιχίζει περίπου 249 δολάρια.

    Ο «Βενιαμίν» της παρέας δεν θα είναι άλλος από το Redmi Note 11, το οποίο διαθέτει ακριβώς την ίδια οθόνη, μπαταρία, software και δυνατότητες φόρτισης με το 11S. Μικρή διαφορά έχουμε στις χρωματικές επιλογές, όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τα Graphite Gray, Twilight Blue και Star Blue. Το camera system είναι εμφανώς πιο αδύναμο σε σύγκριση με το 11S και το Pro (50MP main camera, 8MP Ultra-Wide, 2MP Macro και 2MP depth sensor), ενώ και η selfie cam προσφέρει φωτογραφίες σε ανώτερη ανάλυση στα 13MP (έναντι 16MP του 11S). Σε επίπεδο chipset έχουμε και εδώ διαφοροποίηση, καθώς η Xiaomi έχει επιλέξει ένα λιγότερο ισχυρό Snapdragon 680, o οποίος συνοδεύεται από 4GB ή 6GB RAM και 64 ή 128GB storage. Δεν υποστηρίζει δίκτυα 5G και θα παίζει στη low-end κατηγορία, καθώς κοστίζει 179$.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles