18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Xiaomi Redmi Note 8: Κάνουμε unboxing και hands-on

    Πριν λίγο καιρό, η Xiaomi, (το Redmi sub-brand της, ορθότερα) παρουσίασε μια νέα value for money πρόταση που ανήκει στη σειρά Redmi 8, προσφέροντας μεγάλη οθόνη και αρκετά καλά specs. Επρόκειτο για το Redmi Note 8, το οποίο μας ήρθε από το metrostore.gr, οπότε δε χάσαμε την ευκαιρία να σας το παρουσιάσουμε.

    Xiaomi Redmi Note 8

    Από πλευράς κατασκευής, έχουμε γυάλινη κατασκευή με μεταλλικό σασί, με εντυπωσιακό, gradient χρωματισμό στο πίσω μέρος (στη μπλε έκδοση), το οποίο προσφέρει grip και παράλληλα δεν ελκύει ιδιαίτερα τις γνωστές δακτυλιές που συνήθως αφήνουν τα χέρια μας. Τα πλήκτρα είναι σωστά τοποθετημένα και με το σωστό μέγεθος, ενώ τα bezels στο εμπρός μέρος είναι μικρά, αλλά το notch-σταγόνα βοηθά τη συσκευή να διατηρεί ένα bezel-less χαρακτήρα συνολικά. Το πάχος του Redmi Note 8 περιορίζεται στα 8,1 χιλιοστά και το βάρος του στα 190 γραμμάρια, αν και η τετραπλή κάμερα εξέχει αρκετά από την πλάτη της συσκευής, οπότε προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αμέσως τη θήκη σιλικόνης που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, μαζί με το καλώδιο USB Type-C και τον φορτιστή 10W.

    Το Xiaomi Redmi Note 8 διαθέτει οθόνη IPS 6,3″, ανάλυσης 1080×2340 pixels, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Snapdragon 665 της Qualcomm, το οποίο συνδυάζεται με 4/6GB RAM και με 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, τουλάχιστον όσο αφορά την έκδοση που διατίθεται μέσω του καταστήματος. Η οθόνη του έχει aspect ratio 19,5:9 και η συσκευή “τρέχει” το MIUI 10.3 το οποίο βασίζεται στο Android 9.0 Pie. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα απαραίτητα, ακόμη και FM Radio και Bluetooth 5.0, όχι όμως και NFC. Στην ενσύρματη συνδεσιμότητα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα OTG της Type-C θύρας.

    Στο πίσω μέρος του βρίσκεται μια quad camera με αισθητήρες 48+8+2+2MP ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει αισθητήρα 13MP και καλύπτει τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Η τετραπλή κάμερα αποτελείται από ένα κύριο αισθητήρα 48MP με wide φακό, ένα depth sensor 2MP, ένα ultra-wide φακό με τον αισθητήρα 8MP και μια “macro” camera ώστε να μπορείτε να τραβάτε αντικείμενα από πολύ κοντινή απόσταση. Μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS, 1080p έως τα 120FPS και 720p έως τα 960FPS, ενώ η selfie κάμερα μπορεί να κάνει λήψη video 1080p. Η συσκευή διαθέτει, φυσικά, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος ενώ η μπαταρία της έχει χωρητικότητα 4.000mAh και υποστηρίζει φόρτιση 18W.

    Αποκτήστε το σε μπλε, λευκό, μαύρο ή γκρί χρώμα από το metrostore.gr σε τιμή προσφοράς, είτε στην 4/64GB έκδοση, είτε στην 6/64GB.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles