20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Xiaomi: Τα επόμενα βήματα του κολοσσού μετά το “θρίαμβο” του SU7

    Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το SU7, το οποίο έγινε… ανάρπαστο από το πρώτο 24ωρο. Το ιδιαίτερο design και η ανταγωνιστική του τιμή (περίπου 28.000 ευρώ στην Κίνα) είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να λάβει περίπου 90.000 παραγγελίες μέσα σε ένα 24ωρο.

    Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο EV της Xiaomi με έδρα το Πεκίνο είναι η καρδιά αυτής της επιχείρησης. Στόχος του είναι η ετήσια χωρητικότητα 300.000 οχημάτων, κατασκευασμένα σε δύο φάσεις με δυναμικότητα εκκίνησης 150.000. Επί του παρόντος, το εργοστάσιο μπορεί να παράγει 40 SU7 την ώρα. Η ζήτηση για το αυτοκίνητο φαίνεται ότι υπερβαίνει τις προβλέψεις της Xiaomi, προκαλώντας αναμονή στις παραδόσεις που μπορεί να φτάσει από 18 έως 21 εβδομάδες, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

    Ειδικά για την έκδοση Pro, η αναμονή αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη, φτάνοντας από 27 έως 30 εβδομάδες. Οι πελάτες ενδέχεται να περιμένουν από τέσσερις έως επτά μήνες για την παραλαβή τους.

    Ο τεχνολογικός κολοσσός όμως, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, δε σκοπεύει να σταματήσει στο Xiaomi SU7!

    Η Xiaomi φέρεται να ανακοινώνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πιθανότατα εντός του τελευταίου τριμήνου, ένα SUV μοντέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη στρατηγική στον τομέα των αυτοκινήτων θα εστιάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά οχήματα με θερμικό κινητήρα που λειτουργεί ως γεννήτρια. Αυτό το SUV αναμένεται να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Tesla Model Y και η Porsche Cayenne σε ό,τι αφορά το μέγεθος και τις επιδόσεις, καθώς και άλλα αυτοκίνητα από εγχώριους κατασκευαστές.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles