24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Xperia XZ3, η νέα ναυαρχίδα της Sony έχει την καλύτερη οθόνη… ever!

    Η Sony Mobile συνεχίζει και φέτος την παράδοση που την θέλει κάθε χρόνο να παρουσιάζει τη ναυαρχίδα της στην μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας IFA. Φέτος οι προβολείς έπεσαν πάνω στο Xperia XZ3, το οποίο φιλοδοξεί να κλέψει τις καρδιές των φίλων των smartphones της Sony (κι όχι μόνο).

    Ξεκινώντας με το design, η Sony δεν έχει προβεί σε «πειραματισμούς» σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της οικογένειας XZ, με το XZ3 να μην ακολουθεί τη μόδα της εποχής που σχεδόν επιβάλλει… Notch. Η σχεδιαστική λογική του «ambient flow» δεν απουσιάζει, αν και οι καμπύλες της συσκευής φαίνονται αυτή τη φορά να είναι πιο… εξομαλυμένες και με τις άκρες του να είναι πιο στρογγυλοποιημένες. Φυσικά, τα υλικά κατασκευής που κυριαρχούν και εδώ είναι το μέταλλο με το γυαλί, κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μία high-end συσκευή. Παράλληλα, η αντοχή είναι ένα κομμάτι που έχει μελετήσει πολύ το σχεδιαστικό team της Sony, για αυτό και η ναυαρχίδα της έρχεται με frame από αλουμίνιο 7000 και πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει απίστευτη αντοχή στις πτώσεις.

    Xperia_XZ3_Group_Back40_Front40

    Εκεί που η Sony δείχνει να τα έδωσε όλα είναι στο display, όπου συνδυάζει 6 ίντσες σε 18:9 aspect ratio, καθιστώντας το XZ3 ως τη ναυαρχίδα της με το μεγαλύτερο display ever! Και οι εκπλήξεις με το display της συσκευής δεν σταματούν εδώ, καθώς το XZ3 έρχεται με OLED display (κατασκευάζεται από την JDI και την Panasonic), με ανάλυση στα 2880×1440 pixels το οποίο μάλιστα περιγράφεται από τη Sony ως το πρώτο display που συνενώνει QHD + HDR σε συνδυασμό με την ειδική τεχνολογία Sony Bravia TV. Παρατηρώντας το γυαλί υπάρχει μία ελαφριά καμπυλότητα στις άκρες, ακολουθώντας μία λογική που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει και από άλλους κατασκευαστές.

    Xperia_XZ3_Smart_launch

    Όσον αφορά τον «εσωτερικό κόσμο» του XZ3, η ιαπωνική εταιρεία δεν φαίνεται να κάνει «συμβιβασμούς», καθώς είναι εμφανές ότι επιθυμία της είναι να πλασαριστεί το high—end μοντέλο της ανάμεσα στα κορυφαία smartphones στον τομέα των επιδόσεων. Για αυτό και στην καρδιά του βρίσκεται ένα Snapdragon 845 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 4GB RAM και 64GB storage. Αν και ίσως οι περισσότεροι να περίμεναν ένα configuration με 6GB RAM και 128GB storage, ωστόσο η υποστήριξη για MicroSDX cards που μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 512GB σίγουρα θα ικανοποιήσει εκείνους που αναζητούν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο από τη συσκευή τους.

    sony-xperia-xz3-group

    Όσον αφορά το camera setup της συσκευής, έχουμε μία μικρή ποιοτική αναβάθμιση σε σύγκριση με το XZ2 με κάμερα στα 19MP στο πίσω τμήμα με καλύτερο διάφραγμα στα F/1.8 (ο προκάτοχος του είχε F/2.0), ενώ και η μπροστινή κάμερα έχει δεχθεί μια μικρή ώθηση στα 13MP. Φυσικά, δεν απουσιάζουν όλες οι ανεπτυγμένες λειτουργίες που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Sony, όπως για παράδειγμα είναι η δυνατότητα για 4K HDR video recording αλλά και η δυνατότητα για slow-mo recording στα 960 fps. Όσον αφορά τον ήχο, το XZ3 έρχεται με Hi-Res Audio που προέρχεται από μεγαλύτερα S-Force εμπρόσθια surround ηχεία, τα οποία εκτινάσσουν την ηχητική ποιότητα στα ύψη σε σχέση με τα προηγούμενα high-end Xperia. Τέλος, μικρή αναβάθμιση έχουμε και στην μπαταρία, όπου η χωρητικότητα της ανέρχεται στα 3300mAh (σε σύγκριση με τα 3180mAh του XZ2).

    Xperia_XZ3_Front_Lifestyle_Side_sense

    Όπως έγινε γνωστό, το XZ3 θα βγει στην αμερικανική αγορά με ένα κόστος κοντά στα 900 δολάρια περίπου στις αρχές Οκτωβρίου (αναμένουμε διαθεσιμότητα και τιμή για την χώρα μας) και θα διαθέτει το τελευταίο λειτουργικό της Google Android 9.0 Pie.  Stay tuned γατί πολύ σύντομα θα σας έχουμε αποκλειστικό hand-on της νέα ναυαρχίδας της Sony…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles