15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το «χρυσό ποτάμι» στην Κίνα που έγινε κόκκινο, φέρνει στο μυαλό σκηνές αποκάλυψης

    Από την Πέμπτη το πρωί, οι κάτοικοι μίας επαρχίας στην Κίνα, έχουν γίνει μάρτυρες ενός εντυπωσιακού αλλά και τρομακτικού φαινομένου. Ο ποταμός Yangtze, ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο, έχει πάρει ένα κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, εφόσον σε άλλη περιοχή της Κίνας, τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι ανάλογο είχε συμβεί εξαιτίας των λυμμάτων που διοχέτευαν στο ποτάμι Jian δύο παράνομα εργοστάσια παραγωγής βαφών στην πόλη Luoyang. Οι αρχές τότε, έσπευσαν να κλείσουν τα παράνομα εργοστάσια και να αποτρέψουν την περεταίρω οικολογική καταστροφή.

    Στην περίπτωση του μεγάλου ποταμού Yangtze, όμως, δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν ακόμα τα αίτια αυτού του φαινομένου. Ο ποταμός Yangtze ονομάζεται και «χρυσό μονοπάτι του νερού» και το φαινόμενο των κόκκινων νερών παρατηρήθηκε στην πόλη Chongquing, όπου συναντά τον ποταμό Jialin. Το εκπληκτικό δε είναι η αντίθεση στο χρώμα του νερού στο σημείο που συναντιούνται τα δύο ποτάμια, που βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία.

    Η πυκνοκατοικημένη περιοχή, δεν ασχολείται μόνο με τη βιομηχανία. Αρκετές χιλιάδες από τους ανθρώπους εκεί, ζουν ψαρεύοντας από το ποτάμι. Συνεχίζοντας να ψαρεύουν για να επιβιώσουν, κι εφόσον οι αρχές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τι ευθύνεται γι αυτό το φαινόμενο, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία των κατοίκων. Οικολογική καταστροφή ή μεταφυσικό μυστήριο; Η απάντηση αναμένεται από τις Κινεζικές αρχές.

     

    Πηγές: The Daily Mail, The Extinction Protocol

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles