20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    YOUM: Οι εύκαμπτες οθόνες της Samsung αποκαλύπτονται και αποκτούν… όνομα!

    Η Samsung αποκάλυψε επίσημα το “YOUM” brand για τις εύκαμπτες οθόνες της, λίγο πριν αρχίσει να κυκλοφορεί στο εμπόριο εύκαμπτες συσκευές, κάτι που αναμένεται μέσα στο 2012.

    Με ένα εξίσου… “ευλύγιστο” λογότυπο και λεπτομέρειες στο ειδικό Samsung Mobile Display site, το YOUM brand υπόσχεται οθόνες πιο λεπτές και ελαφρύτερες από τις “παραδοσιακές” AMOLED και LCD-TFT, οι οποίες επιπλέον θα είναι και “άθραυστες”!


    Οι επιπλέον δυνατότητές τους αυτές συσχετίζονται άμεσα με τον τρόπο που η Samsung έχει “δουλέψει” πάνω στα αλλεπάλληλα “στρώματα” που συνθέτουν μία εύκαμπτη YOUM οθόνη. Μία οθόνη LCD συνήθως αποτελείται από έξι στρώματα, δύο από τα οποία από γυαλί, ενώ ένα OLED πάνελ από τέσσερα, δύο από τα οποία επίσης από γυαλί.

    Είναι ακριβώς το γυαλί ως υλικό, το οποίο καθιστά τις οθόνες περισσότερο ευάλωτες και τις εμποδίζει από το να λυγίζουν ή να διπλώνουν. Αντίθετα, το YOUM πάνελ της Samsung χρησιμοποιεί φιλμ που βασίζονται στην ενθυλάκωση (encapsulation) καθώς και TFT layers και όχι υποστρώματα από γυαλί, με αποτέλεσμα οι οθόνες να είναι πιο ανθεκτικές και να επιτρέπουν περισσότερη… ευκαμψία στο σχεδιασμό της συσκευής.

    Η Samsung έχει επιδείξει στο παρελθόν διάφορα prototypes αναδιπλούμενων συσκευών. Η τεχνολογία AMOLED YOUM, όμως, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αναδιπλούμενων οθονών, οι οποίες θα μπορούσαν να καλύπτουν δύο ή περισσότερες επιφάνειες. Με αυτό τον τρόπο, το τηλέφωνό σας θα μπορούσε να έχει μια κανονική εμπρόσθια οθόνη ή οποία θα συνεχίζει και στην πλαϊνή πλευρά του.

    Η μαζική παραγωγή των οθονών αυτών αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο τρίμηνο που διανύουμε, με την πρώτη εμπορική εφαρμογή να υπολογίζεται αργότερα μέσα στο 2012.

    Πηγή: Slashgear

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles