22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το YouTube θα παρουσιάσει 4K βίντεο με χρήση του VP9 codec στη CES 2014

    Σε λίγες μέρες ξεκινά η έκθεση CES 2014 και σύμφωνα με το site Gigaom, το YouTube αναμένεται να παρουσιάσει κάτι νέο. Πιο συγκεκριμένα, το YouTube θα ανακοινώσει streaming βίντεο ανάλυσης Ultra HD (4K – 2160p) με χρήση ενός codec το οποίο έχει δημιουργήσει η Google και έχει ονομασία VP9. Το συγκεκριμένο codec θεωρείται εναλλακτικό του H.265 codec και αν αξιοποιηθεί, μπορεί να προσφέρει μειωμένη κατανάλωση bandwidth έως και 50%, κάτι το οποίο μπορεί να προσφέρει καλύτερο streaming τόσο σε υψηλές αναλύσεις όπως η 4K, όσο και στις χαμηλότερες αναλύσεις Full HD, HD κλπ.

    youtube-live-streaming

    Αν και η Google παλαιότερα απέτυχε όταν προσπάθησε να αξιοποιήσει το δικό της codec VP8, λόγω έλλειψης υποστήριξης από τις συσκευές, αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνονται καλύτερα. Το YouTube αναμένεται να παρουσιάσει στη CES 2014 streaming βίντεο ανάλυσης 4K βίντεο με χρήση του VP9 codec στα περίπτερα των LG, Panasonic και Sony. Επίσης, το YouTube έχει επισυνάψει συμφωνία με 19 συνεργάτες στον τομέα του hardware, ανάμεσα τους οι ARM, Intel, Broadcom, Marvell, Samsung, Sharp και Toshiba.

    Τέλος, ο Francisco Varela, global director of platform partnerships του YouTube, έκανε μία πολλά υποσχόμενη δήλωση, πως έως το 2015 θα βλέπουμε πολύ σπάνια το buffer spinner στα βίντεο του YouTube. Για να δούμε, θα βελτιωθεί τόσο πολύ το streaming;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles