15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Χρόνια Πολλά YouTube! 10 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η «επανάσταση»!

    Κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το YouTube δημιούργησε τη δική του επανάσταση στον κόσμο της τεχνολογίας. Όσο και εάν σας φαίνεται απίστευτο σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το YouTube στο online στερέωμα, ένα πραγματικό «φαινόμενο» μίας νέας digital εποχής και κουλτούρας που σίγουρα ακόμη και ο πιο ευφάνταστος και αισιόδοξος δημιουργός του δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε η γνωστή video sharing υπηρεσία, η οποία σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Internet καθημερινότητας μας!

    Happy Birthday YouTube Ready

    Ήταν λοιπόν 23 Απριλίου του 2005, όταν ο τότε 25χρονός Jawed Karim ανέβασε το πρώτο του YouTube video, ένα clip διάρκειας 19 δευτερολέπτων, το οποίο τον παρουσίαζε στο ζωολογικό κήπο του San Diego να βρίσκεται μπροστά από ένα χώρο με ελέφαντες και ουσιαστικά να δοκιμάζει τις δυνατότητες της νέας video sharing υπηρεσίας που είχε σκεφτεί. Ο Karim ίδρυσε το YouTube μαζί με τους πρώην υπαλλήλους της PayPal, Chad Hurley και Steven Chen. Ο ταλαντούχος δημιουργός του YouTube Jawed Karim, είχε πάντοτε μέσα το μεράκι της δημιουργίας και οι ιδέες του ήταν πάντοτε πρωτοποριακές, για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Google το 2006 εξαγόρασε το δημιούργημα καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.65 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ποσό αστρονομικό για τα δεδομένα της εποχής), ενώ εκείνος αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά 64 εκατ. δολάρια. Μετά την εξαγορά με την Google τα υπόλοιπα είναι «ιστορία», καθώς αυτή τη στιγμή το YouTube διαθέτει περισσότερους από 800 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες, ενώ κάθε λεπτό ανεβαίνουν νέα video διάρκειας 300 ωρών!

    YouTube 1

    Το YouTube βρίσκεται παντού, στα κινητά τηλέφωνα και στα tablet μας, στις smart τηλεοράσεις μας και εκτός από τους απλούς καθημερινούς χρήστες χρησιμοποιείτε από τις βιομηχανίες του Internet και του κινηματογράφου…  Και να σκεφτείτε ότι όλα ξεκίνησαν από το παρακάτω video…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles