13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    YouTube: “Παγώνει” το κανάλι του Προέδρου της Βραζιλίας

    Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι το YouTube μπλοκάρει χρήστες και video με περιεχόμενο που εμποδίζει την εμβολιαστική εκστρατεία ή το περιεχόμενό τους θεωρείται προπαγανδιστικό. Στο πλαίσιο αυτό, ανέστειλε τη λειτουργία του καναλιού του Προέδρου της Βραζιλίας για μία εβδομάδα, ενώ διέγραψε βίντεο στο οποίο ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επικαλέστηκε ψευδείς πληροφορίες, συνδέοντας τα εμβόλια κατά της COVID-19 με το AIDS.

    Ο Πρόεδρος δεν θα μπορεί να μεταφορτώνει νέα βίντεο, ή να κάνει απευθείας μεταδόσεις βίντεο, για τις επτά επόμενες ημέρες, όπως ορίζει ο κανονισμός της πλατφόρμας. Τα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι του, που έχει 3,5 εκατ. συνδρομητές, παραμένουν ακόμη προσβάσιμα στο YouTube.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του YouTube:

    «Διαγράψαμε βίντεο από το κανάλι του Ζαΐχ Μπολσονάρου διότι παραβίασε την πολιτική χρήσης μας όσον αφορά την παραπληροφόρηση για ιατρικά ζητήματα που αφορούν την COVID-19», καθώς ο αρχηγός του κράτους υπονόησε «πως τα εμβόλια δεν μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας και προκαλούν άλλες μολυσματικές ασθένειες», εξήγησε η πλατφόρμα YouTube, η οποία ανήκει στην Google.

    Διαβάστε επίσης:

    Πολύπλοκες εξισώσεις στο… Pornhub! Καθηγητής ανεβάζει video για να διδάξει μαθηματικά

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles