18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    YouTube: Συνεχίζεται ο “πόλεμος” με τα ad blockers

    Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο “κυνήγι” που έχει ξεκινήσει το YouTube στα ad blockers, αφού η εν λόγω πρακτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα χρήματα που παίρνουν οι ψηφιακοί δημιουργοί της πλατφόρμας από τις διαφημίσεις.

    Αυτή τη φορά, η Google επικεντρώνεται στην καταπολέμηση εργαλείων που επιτρέπουν την προβολή χωρίς διαφημίσεις στο κινητό. Η πλατφόρμα της Google ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει πιο αυστηρή πολιτική απέναντι σε third-party apps που παραβιάζουν” τους Όρους Χρήσης της, “συγκεκριμένα σε ad-blocking apps“. Η εταιρεία αναφέρθηκε σε εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε πρόσβαση σε video χωρίς διαφημίσεις, Ωστόσο, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα φόρτωσης ή θα δείτε ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει “Το ακόλουθο περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την εφαρμογή.”

    Η υπηρεσία δηλώνει ότι οι όροι χρήσης της δεν επιτρέπουν σε εφαρμογές τρίτων να απενεργοποιούν τις διαφημίσεις “επειδή αυτό εμποδίζει τον δημιουργό να ανταμειφθεί για την προβολή του περιεχομένου.” Όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, το YouTube προτείνει να πραγματοποιήσετε μια Premium συνδρομή αν θέλετε να παρακολουθήσετε τα video χωρίς διαφημίσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο, το YouTube ενημέρωσε ότι “ξεκίνησε μια παγκόσμια προσπάθεια ζητώντας από τους χρήστες με ενεργά ad blockers να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις.” Παράλληλα, ξεκίνησε να εμφανίζει παράθυρα ειδοποιήσεων κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιούσε ad blocker, αναφέροντας ότι αυτό είναι αντίθετο με τους Όρους Χρήσης του ιστότοπου. Στη συνέχεια, έπαιζαν μόνο τρία video και ο χρήστης δε μπορούσε να φορτώσει οποιοδήποτε.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles