21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Youtuber δοκιμάζει την αντοχή του ζαφειριού στους φακούς των νέων iPhone

    Η Apple, όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιεί ζαφείρι στους φακούς των iPhones εδώ και μερικά χρόνια, περίπου από τη διάθεση του iPhone 5S, ωστόσο όμως αυτό φαίνεται να μην παρουσιάζει τόσο μεγάλη αντοχή στις γρατσουνιές όσο θα περιμέναμε. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε στη κάμερα των νέων iPhone. Αν και η ίδια η Apple ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί κρύσταλλο ζαφειριού, ένας Youtuber (JerryRigEverything) εκφράζει την άποψη ότι το υλικό δεν είναι αυτό που περιγράφει η εταιρεία, αλλά μια πιο οικονομική λύση και συγκεκριμένα, έλασμα ζαφειριού πάνω από κανονικό γυαλί.

    iphones

    Συγκεκριμένα, ο Youtuber χρησιμοποίησε στις δοκιμές του μηχάνημα XRF αλλά και ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και οδηγείται στο συμπέρασμα, ότι η Apple δεν χρησιμοποιεί καθαρό ζαφείρι όπως ισχυρίζεται. Η κάτω πλευρά του φακού, χρησιμοποιεί λιγότερο ζαφείρι σε σχέση με το πάνω μέρος και μια σύντομη δοκιμή αποδεικνύει εύκολα τους ισχυρισμούς αυτούς. Δοκίμασε την αντοχή του ζαφειριού σε ένα ρολόι Tissot και σύγκρινε το αποτέλεσμα με το αντίστοιχο στο φακό του iPhone. Το κάλυμμα του φακού παρουσιάζει γρατσουνιές στο επίπεδο 6 της κλίμακας Moh σε σχέση με το επίπεδο 8 του ρολογιού.

    Ο JerryRigEverything διερωτάται πολύ χαρακτηριστικά, «Πόσο μη καθαρό μπορεί να είναι το ζαφείρι και να συνεχίζουμε να το αποκαλούμε ζαφείρι;» Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι οι φακοί παρουσιάζουν κάποια αντοχή, αλλά δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς. Το The Verge επικοινώνησε με την εταιρεία για κάποιο σχόλιο και η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: «Η Apple επιβεβαιώνει ότι στο κάλυμμα των φακών των iPhone χρησιμοποιείται ζαφείρι και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες επιτυγχάνεται η αντοχή έναντι των γρατσουνιών που θα περίμενε κανείς από ένα υλικό, σαν το ζαφείρι».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles