17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    ΥΠΑ: Σε λειτουργία το σύστημα για την καταχώριση των χρηστών drones και των συσκευών που διαθέτουν

    Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία στο Internet το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της ΥΠΑ για την υποστήριξη του Κανονισμού Πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) γνωστών ως drones. Το σύστημα αυτό μπορείτε να το βρείτε στο κεντρικό site της Υπηρεσίας www.hcaa.gr ή www.ypa.gr. Είναι η πρώτη φορά που η ΥΠΑ διαθέτει ένα σύστημα με τόσο υψηλές προδιαγραφές τόσο στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας όσο και της άμεσης και με απόλυτη διαφάνεια στην επικοινωνία εξυπηρέτησης του πολίτη.

    drone

    Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της ΥΠΑ για τα ΣμηΕΑ προσφέρει τα εξής σύγχρονα χαρακτηριστικά:

    1. Πιστοποίηση Taxis: Η είσοδος στο νέο σύστημα γίνεται με το “όνομα χρήστη” και το “συνθηματικό” (USERNAME/PASSWORD) που χρησιμοποιεί ο πολίτης για την είσοδό του στο Taxis.

    2. Διαδραστική λειτουργία: Η καταχώριση των στοιχείων ενός χειριστή ή κατόχου ΣμηΕΑ καθώς και των μηχανημάτων του γίνεται απευθείας “online” στο νέο αυτό σύστημα, συμπληρώνοντας δηλαδή απλά τα σχετικά πεδία στην ιστοσελίδα που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή ή του tablet του (ή και του κινητού) και τα στοιχεία αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα μετά την υποβολή τους, προς διεκπεραίωση.

    3. Online Επικοινωνία: Το νέο σύστημα δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει ο πολίτης απλά μηνύματα με σύντομες οδηγίες και υποδείξεις συνδεδεμένα με κάθε αίτηση που υποβάλλει στην ΥΠΑ. Τα μηνύματα αυτά ανταλλάσσονται όχι μόνο με email αλλά και απευθείας μέσω της κρυπτογραφημένης ιστοσελίδας, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ασφάλεια της επικοινωνίας.

    4. Γεωγραφικές πληροφορίες για όλους: Το νέο σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες ακόμη και χωρίς Εγγραφή στο Μητρώο της ΥΠΑ, να ενημερώνονται άμεσα με έναν πολύ φιλικό και εύκολο τρόπο (μέσω της γεωγραφικής εφαρμογής “DRONE AWARE”) για τις περιοχές όπου απαγορεύονται πτήσεις ΣμηΕΑ. Η ενημέρωση αυτή γίνεται με λεπτομερείς και αναλυτικούς χάρτες όπου φαίνονται ως απλά σχήματα οι βασικοί περιορισμοί και προειδοποιήσεις που ισχύουν για τα ΣμηΕΑ στον Ελληνικό εναέριο χώρο βάσει του Κανονισμού. Η εφαρμογή είναι “δυναμική”, δηλαδή παρέχει συνεχώς την τρέχουσα πληροφόρηση.

    screenshot_uas_frss1

    5. Υποβολή σχεδίων πτήσης: Το νέο σύστημα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα, σε όσους πολίτες / χειριστές ΣμηΕΑ απαιτείται (από τον Κανονισμό) να υποβάλουν ένα Σχέδιο Πτήσης στην ΥΠΑ πριν πετάξουν το ΣμηΕΑ τους, να το κάνουν με έναν απλό και εύκολο τρόπο, είτε καθορίζοντας οπτικά την περιοχή ενδιαφέροντος πάνω σε χάρτη (σχεδιάζοντας με το ποντίκι του υπολογιστή ή με το δάκτυλο στο κινητό ή το tablet), είτε δίνοντας τις αριθμητικές συντεταγμένες για την κάθε πτήση τους.

    6. Άμεση ενημέρωση για κάθε πτήση: Ταυτόχρονα, το νέο σύστημα, τους βοηθάει να προσδιορίσουν αν η πτήση τους είναι επιτρεπτή στο συγκεκριμένο χώρο και κατά τη χρονική περίοδο μέσα στην οποία θα διεξαχθεί και σε αντίθετη περίπτωση τους ενημερώνει για τις απαγορεύσεις ή τις προειδοποιήσεις που ισχύουν στην περιοχή ενδιαφέροντος με τρόπο άμεσο, απλό και εμφανή.

    Σε πρώτη φάση το σύστημα διατίθεται στη βασική του έκδοση, ενώ η πλήρως ανεπτυγμένη, σε δυνατότητες και λειτουργία, επέκτασή του, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σταδιακά εντός του 2017. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles