18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Υπάλληλοι της Amazon πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να κλέβουν iPhones 12

    Πέντε υπάλληλοι της Amazon που εργάζονται σε κέντρο διανομής στη Μαδρίτη της Ισπανίας, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να έχουν εμπλακεί στην κλοπή iPhone 12 και iPhone 12 Pro, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται στις 500.000 περίπου ευρώ.

    Η σύλληψη των υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε έπειτα από εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία, στα πλαίσια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ορισμένα πακέτα iPhone 12 και iPhone 12 Pro που στάλθηκαν σε πελάτες, είχαν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που αναμενόταν. Οι διαφορές που εντοπίστηκαν ώθησαν την Amazon να εγκαταστήσει κρυφές κάμερες, οι οποίες έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες να αλλάζουν τα iPhones με άλλα αντικείμενα.

    Συγκεκριμένα, η έρευνα της Amazon επιβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοί της έβαζαν κρυφά παραγγελίες για iPhone 12 και iPhone 12 Pro, αντικαθιστώντας τα πραγματικά παραγγελθέντα περιεχόμενα ενός πακέτου την τελευταία στιγμή, με διάφορα αντικείμενα. Τα τρία από τα πέντε άτομα που εμπλέκονται στην επιχείρηση της κλοπής, συνελήφθησαν την ώρα που έφευγαν από τη δουλειά τους, ο τέταρτος συνελήφθη ενώ εργαζόταν το βράδυ στην εταιρεία και ο πέμπτος παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία. Και οι πέντε έχουν ήδη απολυθεί από την Amazon και αναμένουν τη δίκη τους.

    Την στιγμή τη σύλληψής τους, οι υπάλληλοι είχαν στην κατοχή τους δέκα iPhones, με σκοπό να τα αποστείλουν με την ίδια μέθοδο. Είχαν επίσης μεγάλο αριθμό ετικετών με τα IMEI των διαφορετικών τηλεφώνων, φαινομενικά σχισμένα από κουτιά για να παραπλανήσουν την έρευνα της αστυνομίας. Τέλος, σημειώνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles