15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Υπέρ της πώλησης των μετοχών του Έλον Μασκ ψήφισε το 58% στο Twitter

    Το προηγούμενο Σάββατο ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αποτέλεσε κεντρικό θέμα στο Twitter, καθώς έθεσε στα 62 εκατομμύρια που τον ακολουθούν ένα ιδιόμορφο ερώτημα. Να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla;  Είναι γεγονός ότι η κίνηση αυτή προκάλεσε αρχικά έκπληξη. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια «άτυπη» δημοσκόπηση που λειτουργεί σαν απάντηση στις κατηγορίες που δέχτηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για φοροδιαφυγή.

    Ο επιχειρηματίας φαίνεται να έχει στο μυαλό του μια νέα πρόταση των Δημοκρατικών που θέλουν να επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους σε “κροίσους”, βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

    Το Twitter πάντως αποφάσισε. Περίπου 3.519.252 χρήστες ψήφισαν στο poll του Έλον Μασκ. Το 58% τάχθηκε υπέρ της πώλησης και το 42% κατά. Ο Μασκ δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία. Δήλωσε παράλληλα το εξής: «Δεν παίρνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές. Επομένως ο μόνος τρόπος για να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

    Όπως σημειώνουν σχετικά δημοσιεύματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πρέπει να καταβάλει 15 δισ. δολάρια σε φόρους τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα τον ανάγκαζε να προχωρήσει στην πώληση μετοχών ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έκανε στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλον Μασκ: Το Twitter αποφασίζει αν θα πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles