12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Υπήρχε τελικά ζωή στον Άρη; Η φωτογραφία που προκαλεί αναταραχή

    Μία φωτογραφία της NASA από τον Άρη συζητείται πολύ και το περιοδικό Der Spiegel αναρωτιέται αν τελικά υπήρχε ή υπάρχει ζωή στον “Κόκκινο Πλανήτη”.

    hjpgfo1

    Οι συνωμοσιολόγοι πήραν φωτιά με το νέο υλικό που κυκλοφόρησε πρόσφατα και δείχνει ένα θεαματικό εύρημα από τον Κόκκινο πλανήτη: Το κεφάλι ενός αγάλματος στην άμμο, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά: το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τα αυτιά», Θα μπορούσε να είναι ένας πολεμιστής που φοράει κράνος. Η πέτρα αυτή, που έχει διάσταση μόνο μερικά εκατοστά, βρίσκεται σε μια φωτογραφία που έστειλε το διαστημικό όχημα «Curiosity» της NASA το οποίο προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012.

    Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, είναι εξαιρετικά απίθανο η πέτρα αυτή να είναι πραγματικά ένα γλυπτό. Μάλλον, η μορφή είναι πιθανό να είναι το τυχαίο αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης. Όμως, δεν είναι το πρώτο περίεργο αντικείμενο στον Κόκκινο Πλανήτη που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες. Το διαστημόπλοιο «Viking» είχε στείλει πριν από δεκαετίες εικόνες από το «άγαλμα μιας γυναίκας» που – επίσης – εντοπίστηκε στον Άρη…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles