23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή: Ενθαρρύνει τις κυπριακές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν τις εισηγήσεις του Δικτύου ICPEN

    Κοινή ανοικτή επιστολή προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ψηφιακή οικονομία, αναφορικά με τη σημασία των τυποποιημένων όρων και προϋποθέσεων των συμβάσεων των καταναλωτών, υιοθέτησαν τα μέλη του Διεθνούς Δικτύου για την Προστασία των Καταναλωτών και Επιβολή της Νομοθεσίας ICPEN.

    Με την επιστολή αυτή το Δίκτυο ICPEN επιθυμεί να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή οικονομία να αναθεωρήσουν τους συμβατικούς όρους και προϋποθέσεις καθώς και τις πρακτικές μάρκετινγκ που εφαρμόζουν. Πρόθεση του Δικτύου ICPEN είναι να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις:

    • Είναι δίκαιες στους καταναλωτές, και δεν τους εξαπατούν ή παραπλανούν
    • Είναι διαφανείς και επισημαίνουν τα πιο σημαντικά σημεία του συμβολαίου και προϊόντος
    • Δεν αποκρύπτουν σημαντικά θέματα σε μακροσκελείς και πολύπλοκους συμβατικούς όρους και προϋποθέσεις
    • Συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών και σέβονται τα προσωπικά δεδομένα τους.

    Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενθαρρύνει τις κυπριακές επιχειρήσεις να μελετήσουν και να λάβουν σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις του Δικτύου ICPEN. Θέση της Υπηρεσίας είναι ότι η διαφάνεια των επιχειρήσεων στις σχέσεις με τους πελάτες τους, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με αμοιβαίο όφελος. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει εντοπίσει αριθμό καταχρηστικών συμβατικών όρων που χρησιμοποιούνται από Κυπριακές επιχειρήσεις και έχει εκδώσει αριθμό αποφάσεων για το θέμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles