19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή: Κίνδυνος από μπαταρίες φορητού υπολογιστή, μάρκας HP με άγνωστη χώρα κατασκευής

    hp battery

    Την προσοχή του κοινού συστήνει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επικίνδυνες μπαταρίες φορητού υπολογιστή, μάρκας HP, μοντέλα 6ETGL, 6EVXH, 6EZZE, 6EZZF, 6FDWN, 6FSNF, 6FWBH, 6GAUL.

    Οι συγκεκριμένες μπαταριές ( είναι άγνωστης χώρας κατασκευής), είναι επικίνδυνες καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων από πιθανή υπερθέρμανση τους. Τα πιο πάνω προϊόντα είτε παρόμοια, είναι πιθανό να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ήδη αρχίσει εντατικούς ελέγχους της αγοράς για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων. Στην περίπτωση που εντοπισθούν τέτοια προϊόντα θα προχωρήσει στην δέσμευση και απόσυρσή τους.

    Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί επίσης τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές που τυχόν διαθέτουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως την διάθεσή τους και να ειδοποιήσουν  την Υπηρεσία. Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές που κατέχουν τα πιο πάνω προϊόντα να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στον πωλητή, δηλαδή από το κατάστημα από τα οποία τα έχουν προμηθευτεί και παράλληλα να ενημερώσουν σχετικά την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles