21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Υποχωρεί το Twitter! Πρόσβαση στα δεδομένα που ζητά αποκτά ο Elon Musk

    Εδώ και μερικές μέρες, έγινε γνωστό πως ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ετοιμάζεται να τινάξει στον “αέρα” το τεράστιο deal των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να του δώσει πρόσβαση στις πληροφορίες που επιθυμούσε σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς.

    Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Tesla έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει τη θέση του Twitter ότι μόνο το 5% των ενεργών λογαριασμών της πλατφόρμας είναι ψεύτικο και απαιτούσε περαιτέρω διερεύνηση, προτού προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τη Δευτέρα μάλιστα, η νομική του ομάδα κατέθεσε σχετική κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αποτέλεσμα το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναγκαστεί να…υποχωρήσει.

    Όπως έγινε γνωστό, το Twitter θα παραχωρήσει τελικά στον Elon Musk πρόσβαση στο “firehose,” δηλαδή στο μηχανισμό που φανερώνει τα εκατομμύρια tweets, όπως αυτά συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Το αν ο Musk θα αποκτήσει πλήρη ή μερική πρόσβαση στα δεδομένα του “firehose” δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν. Δεν αποκλείεται όμως η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

    Οι πληροφορίες αυτές αναμένεται να δώσουν τα εργαλεία στο Musk να υπολογίσει πόσοι λογαριασμοί στο Twitter είναι ψευδείς, όμως είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αν το 5% των ενεργών λογαριασμών είναι fake, αφού το Twitter χρησιμοποιεί μια διαφορετική μεθοδολογία για αυτές τις μετρήσεις. Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, καθώς η εν λόγω συμφωνία δε φαίνεται να ολοκληρώνεται εύκολα.

    Διαβάστε επίσης:

    Διευκολύνει τις κλήσεις το Messenger με νέα λειτουργία (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles