12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Υποτροφίες σε Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες «εις μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την παραχώρηση, «εις μνήμη Νικολάου Σαριπόλου», δέκα (10) υποτροφιών ύψους 15% στα ετήσια δίδακτρα σε Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες που θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική για το Χειμερινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο (Σεπτέμβριος) 2022. Τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις, είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά.

    Διαδικασία Υποβολής Αίτησης:

    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για παραχώρηση υποτροφίας στο Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (συμπληρωματικά με την καταχώρηση αίτησης εισδοχής για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική) μαζί με αντίστοιχα υποστηρικτικά έγγραφα/δικαιολογητικά (ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά), καθώς και μία σύντομη έκθεση προσωπικών στόχων.

    Όροι και Προϋποθέσεις:

    -Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι οι φοιτητές είναι πλήρους φοίτησης (30 ECTS ανά εξάμηνο)

    -Οι υποτροφίες θα ανανεώνονται ετησίως με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση του υποτρόφου (ελάχιστος γενικός βαθμός έτους GPA 3.0/4.0)

    -Σε περίπτωση εξασφάλισης δυο (2) η περισσότερων υποτροφιών ισχύει η υποτροφία με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των διδάκτρων

    -Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022

    -Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων

    -Οι υπότροφοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022

    -Για υποβολή αίτησης για υποτροφία και για περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την κ. Νίκη Ζαχαριάδου, Σύμβουλο Εισδοχής Φοιτητών, στο +357 22841661 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

    Σχετικά με το Νικόλαο Σαρίπολο

    Ο Νικόλαος Σαρίπολος γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου το 1817. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1845 κατόπιν προσκλήσεως του τότε πρωθυπουργού Κωλέττη και διετέλεσε από το 1846 έως το 1852 καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και του Δικαίου των Εθνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, και επί μία δεκαετία, άσκησε τη δικηγορία, γεγονός που τον κατέστησε έναν ευπορότατο ελεύθερο επαγγελματία, ενώ από το 1854 έως το 1860 υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Μετά την έξωση του Όθωνα, το 1862, ο Σαρίπολος ανέλαβε και πάλι τα καθηγητικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ εξελέγη πληρεξούσιος της «Β’ εν Αθήναις Εθνικής των Ελλήνων Συνελεύσεως» και διαδραμάτισε ως εισηγητής πρωταγωνιστικό ρόλο στο μείζονος σημασίας ζήτημα της σύνταξης του τελικού σχεδίου του Συντάγματος του 1864, δηλαδή στη διαμόρφωση του νέου καταστατικού χάρτη της χώρας (Βαγγέλης Στεργιόπουλος, 2021).

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles